Preskočiť na obsah

Karamelový cheesecake s pekanovými orechmi, fantastický recept

Karamelový cheesecake s pekanovými orechmi - fantastický recept

Karamelový cheesecake s pekanovými orechmi je dokonalým dezertom pre tých, ktorí milujú sladkosti a orechy. Tento cheesecake má krémovú a lahodnú karamelovú chuť s krehkými kúskami pekanových orechov. Recept zvyčajne zahŕňa zmes karamelizovaného cukru, kondenzovaného mlieka, smotany, smotanového syra a vajec, ktoré sa pečú na podklade z nasekaných pekanových orechov a sušienok. Tento dezert môže byť zdobený karamelovou polevou a ďalšími orechmi, aby sa dosiahla dokonalá chuť a textúra. Je to skvelá voľba pre špeciálne príležitosti alebo len ako dezert pre zábavu s priateľmi a rodinou.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na karamelový cheesecake

Korpus

  • 200 g maslových sušienok 
  • 70 g zmäknutého masla 
  • 50 g hnedého cukru 

Náplň 

  • 700 g smotanového syra 
  • 200 g hnedého cukru 
  • 3 vajcia 
  • 60 ml kyslej smotany  
  • 2 PL múky 
  • 1 ČL vanilkového extraktu 
  • Štipka soli 

Pekanová poleva 

  • 60 g masla 
  • 100 g hnedého cukru  
  • 1/2 ČL mletej škorice  
  • 60 ml smotany na šľahanie 
  • 200 g celých alebo nasekaných pekanových orechov 
  • Štipka morskej soli 

Postup prípravy karamelového cheesecakeu

  1. Rúru si predhrejeme na 160 °C a tortovú formu vymažeme maslom alebo dno formy vystelieme papierom na pečenie. 
  2. Do mixéra si dáme sušienky, cukor a maslo, pre zvýraznenie chuti môžeme aj hrsť pekanových orechov. Rozmixujeme a vzniknutú zmes pripomínajúcu mokrý piesok natlačíme na dno a boky pripravenej formy.  
  3. V mise si vymiešame smotanový syr s hnedým cukrom. Postupne pridávame vajcia, kyslú smotanu, múku, vanilku a soľ a vyšľaháme. Zmes nalejeme do formy na natlačené sušienky. Spodok formy obalíme v niekoľkých vrstvách alobalom a umiestnime na plech na pečenie a nalejeme doň dostatok vriacej vody, aby pokryla polovicu formy. Pečieme, kým stred cheesecakeu sa len mierne chveje, asi 55 minút. Vypneme rúru, otvoríme dvierka a necháme cheesecake chladnúť v rúre asi 1 hodinu. Potom odstránime alobal a cheesecake chladíme v chladničke najmenej 5 hodín, ideálne cez noc. 
  4. Na nelepivej panvici si pri nízkej teplote rozpustíme maslo s hnedým cukrom, kým nezačne bubať (teplota musí byť čo najnižšia, aby maslo nezhorelo). Primiešame škoricu, smotanu, pekanové orechy a soľ a poriadne premiešame. Potom odstránime z tepla a necháme trochu vychladnúť pri izbovej teplote.  
  5. Ochladnutú pekanovú zmes nalejeme na vrch vychladnutého cheesecaku a podávame. 
REKLAMA
29x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *