5/5 - (9x hodnotené)

Tieto karfiolové koláčiky musíte určite vyskúšať, pretože sú fantastické. Ich príprava je veľmi jednoduchá a rýchla a môžete ich podávať s kečupom alebo rôznymi inými omáčkami podľa chuti.

Ingrediencie

  • Olej na vymazanie plechu 
  • 1 menší karfiol 
  • 1 vajce 
  • 100 g čedar 
  • 100 g parmezán 
  • 80 g panko strúhanka 
  • 2 PL čerstvo nasekanej pažítky 
  • soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • 110 g kečup 
  • 2 polievkové lyžice čilli omáčka (Sriracha) 

Postup prípravy

  1. Predhrejeme si rúru na 190 °C. Veľký plech si vymažeme olejom. 
  2. V mixéri alebo v kuchynskom robote si rozmixujeme ružičky karfiolu a v utierke ho vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú vodu. Karfiol vložíme do misy, pridáme vajce, čedar, parmezán, panko strúhanku a pažítku. Poriadne premiešame, aby sa zmes spojila. Osolíme a okoreníme.  
  3. Lyžicou si naberieme zmes a vytvarujeme do tvaru pagáčika a poukladáme na plech. Pečieme 15 – 20 minút dozlatova.  
  4. V malej miske si zmiešame kečup a čilli omáčku. Koláčiky podávame ešte teplé s pikantným kečupom.