Vrstvy pečeného baklažánu, zemiakov a cukety s chutnou objemnou paradajkovo-šošovicovou omáčkou a preliate krémovou bešamelovou omáčkou. Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept na vegetariánsku Moussaku s cuketou. Ingrediencie 2 stredné baklažány Soľ 3 zemiaky 2 veľké cukety olivový olej Bešamel ⅓ hrnčeka + 2 polievkové lyžice olivový olej ⅔ hrnčeka hladkej múky ½…
Kategória: Grécka kuchyňa
Gratinované zemiaky s feta syrom – originálny grécky recept
Predstavte si lahodné vrstvy tej najkrémovejšej omáčky na báze bešamelu, sladkej karamelizovanej cibuľky, pikantného a slaného syra feta a jemných zemiakov, doplnených chrumkavou slaninou a parmezánom. Ingrediencie Postup prípravy
Tradičné grécke zelené fazuľky – overený recept na Fasolakia giahni
Výdatné, zdravé a plné sviežich a žiarivých farieb a chutí. Tento tradičný grécky recept na zelené fazuľky Fasolakia giahni vás určite ohromí. Ingrediencie Postup prípravy
Vynikajúci grécky šošovicový šalát s feta syrom – originálny recept
Lahodný a zdravý šošovicový šalát na grécky spôsob so syrom feta a čerstvou zeleninou. Tento jednoduchý recept na fakles salata, ktorý hýri sviežimi a žiarivými farbami a príchuťami, či už sa konzumuje ako desiata, príloha alebo ľahké vegetariánske jedlo si určite zamilujete. Ingrediencie Na dresing Postup prípravy
Výborná grécka cícerová polievka – jednoduchý a rýchly recept
Tento výdatný, jednoduchý a mimoriadne upokojujúci recept na grécku cícerovú polievku revithia je bezpochyby dokonalým jedlom na chladné zimné dni. Ingrediencie Postup prípravy
Tradičná grécka fazuľová polievka Fasolada – overený recept
Grécka fazuľová polievka je veľmi výživná a sýta. Fazuľa je bohatá na vlákninu, ktorá v kombinácii s vodou alebo tekutinou spôsobí, že sa budete dlhšie cítiť sýti. Fasolada je polievka s vysokým obsahom bielkovín, železa a vitamínu B. Ingrediencie Postup prípravy
Grécke pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke – overený recept na Soutzoukakia
Tradične sa grécka soutzoukakia vyrába z mletého hovädzieho mäsa . Ak chcete, aby boli na zdravšej strane, môžete použiť chudé/nízkotučné hovädzie mäso. Ak chcete, môžete použiť aj kombináciu mletého hovädzieho a bravčového mäsa. Ingrediencie Na mäsové guľky Na paradajkovú omáčku Postup prípravy
Grécka šošovicová polievka – chutný recept na tradičnú polievku Fakes soupa
Grécka šošovicová polievka alebo Fakes soupa je jedným z najobľúbenejších zimných gréckych jedál a má na to dobrý dôvod. Toto tradičné grécke jedlo s vysokou nutričnou hodnotou, jednoduchou prípravou a vynikajúcou chuťou je najlepším spôsobom, ako podporiť zdravšie stravovacie návyky pre vás a vašu rodinu. Ingrediencie Postup prípravy
Magiritsa – tradičný recept na grécku veľkonočnú polievku s jahňacích drobov
Tento tradičný pokrm je pripravovaný a podávaný takmer v každej domácnosti v Grécku na Bielu sobotu, zatiaľ čo hlavným veľkonočným jedlom podávaným na Veľkonočnú nedeľu je pečené jahňacinka. Autentická receptúra magiritsa je navrhnutá tak, aby zužitkovala zvyšné časti jahňacieho mäsa, aby nič nevyšlo nazmar. Ingrediencie Na vaječnú citrónovú omáčku (Avgolemono) Postup prípravy
Marinované grécke jahňacie kotlety s pečenými zemiakmi – recept na paidakia
Tradične grécke jahňacie kotlety sú marinované v olivovom oleji, horčici, čerstvom tymiane, cesnaku, citrónovej kôre a korení. Dochutíme soľou a čerstvým mletým korením a na záver dochutíme citrónom a sušeným gréckym oreganom. Ingrediencie Na marinádu Na pečené zemiaky Postup prípravy