Kategória: Grécka kuchyňa

Vegetariánska musaka s cuketou a baklažánom – originálny recept

Vrstvy pečeného baklažánu, zemiakov a cukety s chutnou objemnou paradajkovo-šošovicovou omáčkou a preliate krémovou bešamelovou omáčkou. Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept na vegetariánsku Moussaku s cuketou. Ingrediencie 2 stredné baklažány   Soľ  3 zemiaky  2 veľké cukety  olivový olej   Bešamel  ⅓ hrnčeka + 2 polievkové lyžice olivový olej  ⅔ hrnčeka hladkej múky  ½…

Read More

Gratinované zemiaky s feta syrom – originálny grécky recept

Predstavte si lahodné vrstvy tej najkrémovejšej omáčky na báze bešamelu, sladkej karamelizovanej cibuľky, pikantného a slaného syra feta a jemných zemiakov, doplnených chrumkavou slaninou a parmezánom. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Tradičné grécke zelené fazuľky – overený recept na Fasolakia giahni

Výdatné, zdravé a plné sviežich a žiarivých farieb a chutí. Tento tradičný grécky recept na zelené fazuľky Fasolakia giahni vás určite ohromí. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Vynikajúci grécky šošovicový šalát s feta syrom – originálny recept

Lahodný a zdravý šošovicový šalát na grécky spôsob so syrom feta a čerstvou zeleninou. Tento jednoduchý recept na fakles salata, ktorý hýri sviežimi a žiarivými farbami a príchuťami, či už sa konzumuje ako desiata, príloha alebo ľahké vegetariánske jedlo si určite zamilujete. Ingrediencie Na dresing  Postup prípravy

Read More

Výborná grécka cícerová polievka – jednoduchý a rýchly recept

Tento výdatný, jednoduchý a mimoriadne upokojujúci recept na grécku cícerovú polievku revithia je bezpochyby dokonalým jedlom na chladné zimné dni. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Tradičná grécka fazuľová polievka Fasolada – overený recept

Grécka fazuľová polievka je veľmi výživná a sýta. Fazuľa je bohatá na vlákninu, ktorá v kombinácii s vodou alebo tekutinou spôsobí, že sa budete dlhšie cítiť sýti. Fasolada je polievka s vysokým obsahom bielkovín, železa a vitamínu B. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Grécke pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke – overený recept na Soutzoukakia

Tradične sa grécka soutzoukakia vyrába z mletého hovädzieho mäsa . Ak chcete, aby boli na zdravšej strane, môžete použiť chudé/nízkotučné hovädzie mäso. Ak chcete, môžete použiť aj kombináciu mletého hovädzieho a bravčového mäsa. Ingrediencie Na mäsové guľky Na paradajkovú omáčku  Postup prípravy

Read More

Grécka šošovicová polievka – chutný recept na tradičnú polievku Fakes soupa

Grécka šošovicová polievka alebo Fakes soupa je jedným z najobľúbenejších zimných gréckych jedál a má na to dobrý dôvod. Toto tradičné grécke jedlo s vysokou nutričnou hodnotou, jednoduchou prípravou a vynikajúcou chuťou je najlepším spôsobom, ako podporiť zdravšie stravovacie návyky pre vás a vašu rodinu. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Magiritsa – tradičný recept na grécku veľkonočnú polievku s jahňacích drobov

Tento tradičný pokrm je pripravovaný a podávaný takmer v každej domácnosti v Grécku na Bielu sobotu, zatiaľ čo hlavným veľkonočným jedlom podávaným na Veľkonočnú nedeľu je pečené jahňacinka. Autentická receptúra ​​magiritsa je navrhnutá tak, aby zužitkovala zvyšné časti jahňacieho mäsa, aby nič nevyšlo nazmar. Ingrediencie Na vaječnú citrónovú omáčku (Avgolemono)  Postup prípravy

Read More

Marinované grécke jahňacie kotlety s pečenými zemiakmi – recept na paidakia

Tradične grécke jahňacie kotlety sú marinované v olivovom oleji, horčici, čerstvom tymiane, cesnaku, citrónovej kôre a korení. Dochutíme soľou a čerstvým mletým korením a na záver dochutíme citrónom a sušeným gréckym oreganom. Ingrediencie Na marinádu  Na pečené zemiaky  Postup prípravy

Read More

Svetové recepty ✅