Lahodná plnená paprika s mletým mäsom je najlepšia s knedľou, ale podľa chuti môžete ako prílohu použiť aj zemiaky alebo chlieb. Tento pokrm sa väčšinou pripravuje v lete, ale vychutnať si ho v podstate môžete kedykoľvek. Plný hrniec plnenej papriky väčšinou vydrží aj niekoľko dní. Ingrediencie Plnená paprika 500 g mletého bravčového mäsa …
Kategória: Maďarská kuchyňa
Jednoduchá dobošová torta – najlepší recept
Dobošová torta je maďarský piškótový koláč potiahnutý čokoládovým maslovým krémom a poliaty karamelom. Vrstvené pečivo je pomenované po svojom vynálezcovi, maďarskom šéfkuchárovi Józsefovi C. Dobošovi, majiteľovi lahôdok v Budapešti. Ingrediencie Na korpus 1 šálka nesoleného masla izbovej teploty 1 šálka cukru 4 veľké vajcia 1 a 1/2 šálky hladkej múky 1 ČL vanilkového…
Pravé maďarské šomloi halušky – kompletný recept
Tento klasický maďarský dezert je v skutočnosti maličký koláčik vyrobený z niekoľkých vrstiev piškótového a pudingového krému, posiaty hrozienkami namočenými v rume alebo sladkom tokajskom víne. Vrch koláčika sa zvyčajne zdobí šľahačkou. Ingrediencie Na obyčajnú piškótu 3 vajcia 3 PL práškového cukru 3 PL hladkej múky 1 ČL prášku do pečiva Na kakaové…
Originálny nadýchaný langoš – najlepší recept
Langoš je pôvodom maďarská smažená placka z kysnutého cesta. Langoše sú často podávané potreté cesnakom, kečupom alebo kyslou smotanou a posypané lahodným syrom. Ingrediencie 500 g hladkej múky 1 dl mlieka 220 ml vody 20 g čerstvého droždia 1 lyžička cukru 9 g soli 5 dl slnečnicového oleja Postup prípravy Droždie zmiešame s…
Studená čerešňová polievka – originálny maďarský recept
Toto maďarské jedlo je dezert prezlečený za polievku. Ideálny pokrm počas teplých letných dní, v ktorom objavíte nové a lahodné chute. Ingrediencie 500 g čerešní 8 dl vody 5 PL cukru 5 klinčekov 1 tyčinka škorice Šťava a kôra z 0,5 citróna 5 listov citrónovej trávy 2 ČL vanilkového cukru štipka soli 1/2…
Maďarský hovädzí perkelt s haluškami- overený recept
Perkelt je jedno z najznámejších maďarských jedál. Ak ste milovníkom kuracieho perkeltu, tak pri hovädzom sa budete zalizovať ešte niekoľko dní. Ingrediencie 4 plátky nahrubo nakrájanej slaniny 1 veľká žltá cibuľa 1 zelenú papriku 2 strúčiky cesnaku 1 veľká paradajka 650 g hovädzieho mäsa 4 PL kvalitnej sladkej maďarskej papriky 1 a 1/2…
Maďarská plnená kapusta – originálny recept
Plnená kapusta je typickým jedlom, z ktorého má každý svoj osvedčený recept a každý ho pripravuje trochu inak. existuje veľa verzií a všetky sú dobré. Vyskúšajte si s nami práve tento. Ingrediencie 1/4 šálky ryže 500 g mletého bravčového mäsa 250 g mletého hovädzieho mäsa 2 strúčiky cesnaku 2 stredné cibule 1 veľké…
Hortobádske palacinky – recept na pravé maďarské mäsové palacinky
Hortobágyi húsos palacsinta alebo tiež Hortobádske palacinky sa tradične pripravujú zo zvyškov duseného mäsa, no azda ešte chutnejšie sú z čerstvého mletého mäsa. Ingrediencie 150 g múky 4 dl mlieka 1 dl kyslej smotany 2 vetvičky petržlenu 400 g bravčové/teľacie stehno/kuracie prsia 1 stredná cibuľa 1 zelená paprika 1 paradajka 2 PL oleja …
Jednoduché halászlé – recept na rybaciu polievku
Halászlé sú rybacia polievka obľúbená nielen v Maďarsku ale aj u nás na Slovensku. Varí sa z rôznych rýb, ale najčastejšie zo sumca, kapra alebo šťuky spolu so zeleninou. Najčastejšie sa podáva s bielym pečivom. Ingrediencie 1 -2 ks ostriež, kapor alebo šťuka (filet, kosti a hlava) 60 ml olivového oleja 2 cibule 1…
Tradičný a poctivý segedínsky guláš – fantastický maďarský recept
Historici tvrdia, že guláš sa zrodil vo Viedni a jeho pôvodný názov bol Székely-gulyás, ktorý sa v tomto období najmä ústnym podaním zmenil na segedínsky guláš. Ochutnajte aj vy tento fantastický pokrm, ktorý je veľmi obľúbený hlavne v maďarskej kuchyni, ale vo veľkom sa pripravuje aj na Slovensku a v Českej republike. Ingrediencie…