Kategória: Španielska kuchyňa

Najlepšie paradajkové gazpacho – španielska studená polievka

Gazpacho je vlastne španielsky tekutý šalát z čerstvej zeleniny, ktorý sa podáva vychladený, a to buď ako studená polievka, alebo ako hustý nápoj v širokých pohároch. Jedlo pochádza z obdobia krátko pred objavením Ameriky v roku 1492, kedy sa paradajky a papriky dostali do Európy. Ingrediencie 1 až 1,5 kilogramov paradajok 2x uhorky 1x…

...

Read More

Jednoduchá španielska paella – chutný recept s krevetami

Paella je typické španielske jedlo z ryže, ktoré sa podobá na rizoto. Toto jedlo pochádza zo španielskeho mesta Valencia. Väčšina ľudí pokladá paellu za španielske národné jedlo, ale nie je to tak. Španieli ju skôr uznávajú ako regionálny pokrm, ktorý sa vyskytuje hlavne v spomínanej oblasti mesta Valencia. Obyvatelia tohto mesta ju považujú…

...

Read More