Vyskúšajte recept na tieto jednoduché a chutné crinkles sušienky, ktoré svojou chuťou obohatia každý vianočný stôl.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na kokosové crinkles
- 250 g hladká múka
- 130 g práškový cukor
- 100 g strúhaný kokos
- 65 g zmäknuté maslo
- 2 vajcia
- Kôra z 1 citróna
- 2 ČL prášku do pečiva
Na obalenie
- práškový cukor
Postup prípravy kokosových crinkles
- Rúru si predhrejeme na 160 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.
- V mise si vymiešame zmäknuté maslo s cukrom do krémova. Potom pridáme strúhanú citrónovú kôru a postupne zašľaháme vajcia.
- V druhej miske si zmiešame suché ingrediencie: strúhaný kokos, múku a prášok do pečiva. Poriadne premiešame a presypeme do misy k mokrej zmesi. Rukami alebo vareškou vymiesime kompaktné cesto. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky aspoň na 1 – 2 hodiny.
- Do taniera alebo širšej misky si dáme práškový cukor. Lyžičkou odoberáme z vychladnutého cesta a vytvarujeme guličky s veľkosťou asi 2,5 cm. Guličky dôkladne vyvaľkáme v práškovom cukre a ukladáme ich na pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 3 cm od seba. Takto spotrebujeme všetko cesto.
- Pečieme asi 15 minút, po dopečení necháme na plechu 5 minúť chladnúť, potom vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.