Nudia Vás už klasické koláče? Vyskúšajte lahodné blondies s výraznou chuťou vanilky a nádychom karamelu.

Ingrediencie

  • 150 g hladká múka 
  • 1/2 ČL prášok do pečiva 
  • Štipka soli 
  • 115 g masla izbovej teploty 
  • 65 g hnedého cukru 
  • 50 g kryštálový cukor 
  • 1 veľké vajce 
  • 2 ČL vanilkový extrakt 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a naolejujeme si formu na pečenie (s priemerom cca 20 cm), prípadne nastriekame sprejom na pečenie.  
  2. V miske si jemne zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske si vyšľaháme maslo s cukrom cca 2 minúty. Zašľaháme vajíčko a potom vanilku. 
  3. Znížime rýchlosť mixéra a postupne prisypávame sypkú zmes. Keď máme cesto hotové, rovnomerne ho nalejeme do pripravenej formy na pečenie a pečieme, kým nezačnú hnednúť okraje ( 15 – 18 minút). 
  4. Po dopečení necháme úplne vychladnúť vo forme na pečenie.