5/5 - (12x hodnotené)

Úžasná kuracia pochúťka, ktorú dokážete pripraviť v priebehu 30 minút. Kráľovské kura s hubami môžete podávať podľa chuti s cestovinami, ryžou aj zemiakmi.

Ingrediencie

  • 3 kuracie prsia 
  • 5 PL maslo 
  • 2 PL olej 
  • 220 g čerstvých húb alebo šampiňónov 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 20 g hladká múka 
  • 500 ml smotana na varenie 
  • 250 ml. kurací vývar  
  • soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • Štipka kajenského korenia 
  • 3 kapie 
  • 80 g mrazený hrášok 
  • Tagliatelle alebo špagety 

Postup prípravy

  1. Do väčšieho hrnca dáme osolenú vodu a privedieme do varu. Pridáme cestoviny a varíme, kým nebudú al dente. Potom vodu zlejeme a cestoviny si odložíme bokom. 
  2. Vo väčšej panvici si rozohrejeme 2 PL masla s olejom a osmažíme na ňom kuracie prsia asi 5 minút z každej strany. Potom ich vyberieme z panvice a nakrájame na menšie kocky.  
  3. Do tej istej panvice pridáme zvyšné maslo a orestujeme na ňom očistené a nakrájané huby ( asi 5 minút). Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme ešte 1 minútu. Prisypeme múku, premiešame aby sa huby obalili a potom pomaly prilejeme za stáleho šľahania metličkou vývar. Varíme asi 5 minút, prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a pridáme štipku kajenského korenia. Nakoniec pridáme hrášok, na kúsky pokrájanú kápiu a kuracie prsia. Všetko poriadne premiešame, povaríme asi 5 – 7 minút a podľa potreby dochutíme soľou alebo korením.  
  4. Podávame s cestovinou, prípadne so zemiakmi alebo s ryžou.