Krémovú karfiolovú polievku s tymiánom a čedarom si jednoducho zamilujete. Recept je vhodný aj pre vegánov a vegetariánov.
Ingrediencie
- 2 šalotky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL masla alebo olivového oleja
- 1 hlavička karfiolu
- 1 menší batat
- 1 ČL sušeného tymiánu
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 1 hrnček strúhaného čedaru
- 1 a 1/2 ČL dijonskej horčice
Postup prípravy
- V hrnci si rozohrejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Potom pridáme nasekaný cesnak a restujeme ešte 1 minútu, kým nezačne uvoľňovať vôňu.
- Pridáme karfiol, batat, tymián, soľ, korenie a vývar. Dusíme 25-30 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Ponorným mixérom rozmixujeme polievku do hladka. Vrátime na oheň, pridáme syr a horčicu a miešame len dovtedy, kým sa syr neroztopí. Dochutíme podľa potreby soľou alebo korením.
Ďalšie recepty
Najlepšia a božská mrkvová torta - rýchly recept
Kapor pečený na masle - vianočný recept
Špagety Lo Mein - jednoduchý recept
Grécka kuracia polievka s citrónom - jednoduchý, zdravý a chutný recept
Výborná grécka cícerová polievka - jednoduchý a rýchly recept
Vegánsky hubový stroganov - originálny recept
Cestoviny s údeným lososom - FIT recept
Najlepší boršč - overený domáci recept
Jednoduchá slovenská šošovicová polievka - najlepší recept ako od babičky
Kuriatková polievka so zeleninou - domáci recept