Preskočiť na obsah

Krémová kuracia Marsala s hubami, originálny recept

Krémová kuracia Marsala s hubami - originálny recept

Kuracia Marsala je klasické taliansko-americké jedlo, ktoré je dokonale krémové a neodolateľné.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na kuraciu marsalu s hubami

  • 120 g hladká múka 
  • 4 ks kuracie prsia bez kože 
  • 2 PL masla 
  • 1 PL olivového oleja 
  • 230 g šampiňónov alebo iných húb 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 150 ml bieleho vína 
  • 200 ml kuracieho vývaru  
  • 120 ml smotana na šľahanie 
  • Soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • petržlenová vňať 

Postup prípravy kuracej marsali s hubami

  1. V plytkom tanieri si zmiešame múku so soľou a korením. V múčnej zmesi si obalíme očistené kuracie prsia. 
  2. Do veľkej panvici si dáme rozpustiť 1 PL masla s olejom a pridáme kuracie prsia, ktoré opečieme asi 5 minút z každej strany. Keď sú kuracie prsia opečené, vyberieme ich z panvice na čistý tanier.  
  3. Na panvici si roztopíme zvyšnú lyžicu masla a pridáme očistené a nakrájané huby. Restujeme, kým sa všetka tekutina z húb nevyparí ( cca 8 -10 minút). Potom pridáme prelisovaný cesnak a restujeme ešte asi minútu. Osolíme, pridáme víno, vývar, smotanu, petržlenovú vňať a privedieme do varu. 
  4. Kuracie prsia vrátime do panvice, polejeme omáčkou a dúsíme asi 10 minút alebo kým nebude mäso mäkké.  
  5. Podávame s pečenými zemiakmi alebo s cestovinou. 
REKLAMA
3x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *