Cvikla je všestranná a neuveriteľne populárna zelenina. Ak ste ešte neochutnali cviklu v kari, určite vyskúšajte tento jednoduchý, chutný a zdravý recept.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na krémové kari z červenej repy
- 1 PL rastlinného oleja
- 2 cibule
- 2 ČL žlté horčičné semienka
- 3 PL madrasovej kari pasty
- 1 kg ošúpanej cvikly
- 1 zelená paprika
- 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
- 3 PL mletých mandlí
- 4 PL nízkotučného prírodného jogurtu a navyše na servírovanie
- ryža basmati, na servírovanie (voliteľné)
Postup prípravy krémového kari z červenej repy
- Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a opekáme do sklovita. Pridáme horčičné semienka a restujeme 1 minútu, kým sa neopečú. Primiešame kari pastu a dusíme 3 minúty.
- Do zmesi pridáme cibuľu, chilli, paradajky a asi dva hrnčeky vody. Prikryté dusíme 30 minút za občasného miešania, kým cvikla nezmäkne. Odstránime pokrievku, zvýšime teplotu a varíme, kým omáčka nezhustne.
- Odstránime z ohňa, primiešame mandle, jogurt a korenie.
- Servírujeme s jogurtom navrchu a s ryžou basmati.