Preskočiť na obsah

Krémové kari z červenej repy, originálny indický recept

Krémové kari z červenej repy - originálny indický recept

Cvikla je všestranná a neuveriteľne populárna zelenina. Ak ste ešte neochutnali cviklu v kari, určite vyskúšajte tento jednoduchý, chutný a zdravý recept.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na krémové kari z červenej repy

  • 1 PL rastlinného oleja 
  • 2 cibule 
  • 2 ČL žlté horčičné semienka 
  • 3 PL madrasovej kari pasty 
  • 1 kg ošúpanej cvikly 
  • 1 zelená paprika 
  • 400 g nakrájaných paradajok v plechovke 
  • 3 PL mletých mandlí 
  • 4 PL nízkotučného prírodného jogurtu a navyše na servírovanie 
  • ryža basmati, na servírovanie (voliteľné)

Postup prípravy krémového kari z červenej repy

  1. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a opekáme do sklovita. Pridáme horčičné semienka a restujeme 1 minútu, kým sa neopečú. Primiešame kari pastu a dusíme 3 minúty. 
  2. Do zmesi pridáme cibuľu, chilli, paradajky a asi dva hrnčeky vody. Prikryté dusíme 30 minút za občasného miešania, kým cvikla nezmäkne. Odstránime pokrievku, zvýšime teplotu a varíme, kým omáčka nezhustne. 
  3. Odstránime z ohňa, primiešame mandle, jogurt a korenie.  
  4. Servírujeme s jogurtom navrchu a s ryžou basmati. 
REKLAMA
52x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *