Preskočiť na obsah

Krevetové cestoviny so smotanou, originálny taliansky recept

Krevetové cestoviny so smotanou - originálny taliansky recept

Krémové, čerstvé krevetové špagety s citrónovým korením, ktoré prekypujú chuťou. Rýchle a nezabudnuteľné jedlo, ktoré dokáže potešiť každého maškrtníka.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na krevetové cestoviny

  • 350 g špagiet 
  • 2 PL olivový olej 
  • 600 g olúpaných veľkých kreviet  
  • soľ 
  • mleté čierne korenie 
  • 6 PL čerstvá citrónová šťava 
  • 2 PL maslo 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • 225 g smotanový syr 
  • Čerstvá petržlenová vňať 

Postup prípravy krevetových cestovín

  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Pred scedením si odložíme hrnček vody z cestovín. Zvyšnú vodu scedíme a špagety odložíme bokom. 
  2. Na väčšej panvici si rozohrejeme olej, pridáme krevety a ochutíme soľou a korením. Restujeme za občasného miešania, kým nebudú krevety ružové, asi 4 minúty. Pridáme 2 PL citrónovej šťavy, premiešame a krevety vyberieme z panvice na tanier.  
  3. Do tej istej panvice dáme roztopiť maslo, pridáme cesnak a restujeme asi 1 minútu. Vmiešame citrónovú šťavu a cca ¾ hrnčeka odloženej vody zo špagiet a smotanový syr. Za stáleho miešania privedieme do varu, kým sa syr úplne nerozpustí. 
  4. Pridáme špagety a krevety do omáčky a poriadne premiešame aby sa cestoviny obalili. Ak je omáčka príliš hustá, pridáme ešte vodu z cestovín. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Podávame s citrónom.  
REKLAMA
25x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

1 názor na “Krevetové cestoviny so smotanou, originálny taliansky recept”

  1. Pingback: Recepty na špagety s omáčkou, jednoduché špagety 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *