Preskočiť na obsah

Krevetové kari s kokosovým mliekom a ryžou

    Krevetové kari s kokosovým mliekom a ryžou - originálny indický recept

    Toto úžasné kokosové krevetové kari je také chutné a jednoduché, že ho môžete mať na svojom jedálenskom stole doslova za chvíľu. Jedlo je plné aromatických korenín a lahodných kreviet, vďaka čomu je ideálnym jedlom, ak máte chuť trochu experimentovať v kuchyni.

    Ingrediencie

    • 2 lyžice masla 
    • 1/2 strednej cibule 
    • 1 l kurací vývar 
    • 500 g zemiakov 
    • 2 plechovky kukurice 
    • 1 plechovka kokosového mlieka 
    • 1 plechovka bambusových výhonkov 
    • 1 PL kari 
    • 1 až 3 ČL thajskej červenej čili pasty 
    • 1/2 ČL soli 
    • 1/2 ČL papriky 
    • 60 g olúpaných kreviet  
    • 500 g ryže s dlhými zrnami  
    • Voliteľné: Klátky limetky a čerstvá bazalka 

    Postup

    1. Do panvice dáme roztopiť maslo na strednej teplote. Pridáme cibuľu a smažíme dosklovita cca 4-5 minút. Pridáme vývar, zemiaky, kukuricu, kokosové mlieko, bambusové výhonky, kari, čili pastu podľa chuti, soľ a korenie. Privedieme do varu, znížime teplo a dusíme odkryté  12-15 minút za občasného miešania. 
    2. Pridáme krevety a necháme ich zahriať. Uvaríme si ryžu a podávame posypané kari práškom. Ak chcete, podávajte s kúskami limetky a bazalkou. 
    Ďalšie inšpirácie