Toto úžasné kokosové krevetové kari je také chutné a jednoduché, že ho môžete mať na svojom jedálenskom stole doslova za chvíľu. Jedlo je plné aromatických korenín a lahodných kreviet, vďaka čomu je ideálnym jedlom, ak máte chuť trochu experimentovať v kuchyni.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na krevetové kari
- 2 lyžice masla
- 1/2 strednej cibule
- 1 l kurací vývar
- 500 g zemiakov
- 2 plechovky kukurice
- 1 plechovka kokosového mlieka
- 1 plechovka bambusových výhonkov
- 1 PL kari
- 1 až 3 ČL thajskej červenej čili pasty
- 1/2 ČL soli
- 1/2 ČL papriky
- 60 g olúpaných kreviet
- 500 g ryže s dlhými zrnami
- Voliteľné: Klátky limetky a čerstvá bazalka
Postup prípravy krevetového kari
- Do panvice dáme roztopiť maslo na strednej teplote. Pridáme cibuľu a smažíme dosklovita cca 4-5 minút. Pridáme vývar, zemiaky, kukuricu, kokosové mlieko, bambusové výhonky, kari, čili pastu podľa chuti, soľ a korenie. Privedieme do varu, znížime teplo a dusíme odkryté 12-15 minút za občasného miešania.
- Pridáme krevety a necháme ich zahriať. Uvaríme si ryžu a podávame posypané kari práškom. Ak chcete, podávajte s kúskami limetky a bazalkou.