Všetky svieže chute, po ktorých túžite v jednoduchom recepte na krevetové špagety so špargľou.

Igrediencie

  • 1 bal. špagety 
  • 2 PL maslo 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • 1 zväzok špargle 
  • 450 g lúpané veľké krevety 
  • soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • 3 PL citrónová šťava 
  • 2 citróny 
  • 65 g strúhaný parmezán 
  • 2 PL smotany na šľahanie 

Postup prípravy

  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Pred scedením si odložíme hrnček vody z cestovín. Zvyšnú vodu scedíme a špagety odložíme bokom. 
  2. Do väčšej panvice si dáme roztopiť maslo. Pridáme cesnak a restujeme, kým nezačne rozvoniavať. Potom pridáme špargľu nakrájanú na tretinky a restujeme, kým nezmäkne ( asi 4 až 5 minút). Pridáme krevety a varíme do ružova ďalšie 3 minúty. Dochutíme soľou a korením. Pridáme citrónovú šťavu, citróny nakrájané na plátky, parmezán a smotanu. Necháme podusiť, potom pridáme uvarené špagety a poriadne premiešame, aby sa špagety obalili v omáčke.  
  3. Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme vodu z cestovín podľa potreby.