Všetky svieže chute, po ktorých túžite v jednoduchom recepte na krevetové špagety so špargľou.
Igrediencie
- 1 bal. špagety
- 2 PL maslo
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok špargle
- 450 g lúpané veľké krevety
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 PL citrónová šťava
- 2 citróny
- 65 g strúhaný parmezán
- 2 PL smotany na šľahanie
Postup
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Pred scedením si odložíme hrnček vody z cestovín. Zvyšnú vodu scedíme a špagety odložíme bokom.
- Do väčšej panvice si dáme roztopiť maslo. Pridáme cesnak a restujeme, kým nezačne rozvoniavať. Potom pridáme špargľu nakrájanú na tretinky a restujeme, kým nezmäkne ( asi 4 až 5 minút). Pridáme krevety a varíme do ružova ďalšie 3 minúty. Dochutíme soľou a korením. Pridáme citrónovú šťavu, citróny nakrájané na plátky, parmezán a smotanu. Necháme podusiť, potom pridáme uvarené špagety a poriadne premiešame, aby sa špagety obalili v omáčke.
- Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme vodu z cestovín podľa potreby.