Kulfi mrazený mliečny dezert pochádzajúci z indického subkontinentu. Tento dezert je hutnejší a krémovejší ako zmrzlina a vyrába sa v rôznych príchutiach.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na kulfi
- 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
- 1 šálka plnotučného mlieka
- 1 šálka smotany na šľahanie
- 1/4 šálky sušeného odtučneného mlieka
- 1/2 ČL mletého kardamónu
- 1/4 ČL morskej soli
- 1 štipka šafranových nití alebo 1/4 čajovej lyžičky mletej kurkumy, voliteľné
- 1/4 šálky nasekaných kešu orieškov
- 1/4 šálky nasekaných lúpaných pistácií
- 1/4 lyžičky mandľového extraktu
Postup prípravy kulfi
- Vo veľkom hrnci zmiešame mlieko, smotanu, sušené mlieko, kardamón, morskú soľ a ak chcete, šafran, kým sa suroviny nespoja. Varíme na miernom ohni, kým zmes mierne nezhustne, asi 15 minút, za stáleho miešania. Nenecháme zovrieť. Odstránime z tepla a precedíme cez jemné sitko do malej misky.
- Vmiešame kešu, pistácie a mandľový extrakt. Prelejeme do servírovacích pohárov, zakryjeme a zmrazíme na 8 hodín alebo cez noc. Ak chcete, podávajte s ďalšími orechmi.