Túto ľahkú a chutnú večeru pripravíte doma rýchlo a jednoducho. Už o niekoľko minút môžete mať na stole voňavé a pikantné Kung Pao špagety, ktoré vás očaria svojou výbornou chuťou.
Ingrediencie
- 1 bal. špagiet
- 2 PL rastlinný olej
- 450 g vykostené kuracie prsia bez kože
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL kukuričný škrob
- 75 ml sójová omáčka
- 100 ml kurací vývar
- sladká čili omáčka podľa chuti
- 2 PL ryžový vínny ocot
- 1 – 2 hrste pražené arašidy
- 3 jarné cibuľky
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup prípravy
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme a špagety odložíme bokom.
- Do väčšej panvice si dáme rozohriať olej. Kuracie mäso ochutíme soľou a korením a za občasného miešania restujeme do zlatista, 6 až 8 minút. Mäso vyberieme na tanier, do tej istej panvice dáme cesnak a restujeme asi 1 minútu. Primiešame kukuričný škrob, potom pridáme sójovú omáčku, kurací vývar, sladkú chilli omáčku, ryžový vínny ocot a miešame, kým sa omáčka nespojí. Privedieme do varu a varíme 1 až 2 minúty. Pridáme uvarené cestoviny, kuracie mäso, arašidy a na kolieska nakrájanú cibuľku a miešajte, kým sa špagety neobalia v omáčke.
Ďalšie recepty
Hubové ragú s polentou - výborný recept
Vyprážaný kapor - vianočný recept
Mango sticky rice - originálny recept na thajskú lepkavú ryžu s mangom
Kura na indický spôsob - overený recept na Mughlai Chicken
Pikantný thajský papájový šalát - overený recept
Buddha Bowl - originálny recept
Cuketové špagety s maslom a parmezánom - FIT recept
Super cestovinový šalát - šťavnatý recept
Cícerovo-zemiakové kari - pravý indický recept
Krevetové kari s kokosovým mliekom a ryžou - originálny indický recept