...

Túto ľahkú a chutnú večeru pripravíte doma rýchlo a jednoducho. Už o niekoľko minút môžete mať na stole voňavé a pikantné Kung Pao špagety, ktoré vás očaria svojou výbornou chuťou.

Ingrediencie

  • 1 bal. špagiet 
  • 2 PL rastlinný olej 
  • 450 g vykostené kuracie prsia bez kože 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • 2 PL kukuričný škrob 
  • 75 ml sójová omáčka  
  • 100 ml kurací vývar 
  • sladká čili omáčka podľa chuti 
  • 2 PL ryžový vínny ocot 
  • 1 – 2 hrste pražené arašidy 
  • 3 jarné cibuľky 
  • soľ 
  • mleté čierne korenie 

Postup prípravy

  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme a špagety odložíme bokom. 
  2. Do väčšej panvice si dáme rozohriať olej. Kuracie mäso ochutíme soľou a korením a za občasného miešania restujeme do zlatista, 6 až 8 minút. Mäso vyberieme na tanier, do tej istej panvice dáme cesnak a restujeme asi 1 minútu. Primiešame kukuričný škrob, potom pridáme sójovú omáčku, kurací vývar, sladkú chilli omáčku, ryžový vínny ocot a miešame, kým sa omáčka nespojí. Privedieme do varu a varíme 1 až 2 minúty. Pridáme uvarené cestoviny, kuracie mäso, arašidy a na kolieska nakrájanú cibuľku a miešajte, kým sa špagety neobalia v omáčke.