5/5 - (19x hodnotené)

Vyskúšajte túto chutnú alternatívu ku klasickému hovädziemu stroganovu. Táto kuracia verzia s hubami je rovnako dobrá, o niečo ľahšia ako originál, ale stále výborná.

Ingrediencie

  • 450 g kuracích pŕs bez kože 
  • 1 PL rastlinný olej 
  • 2 PL olivový olej 
  • 450 g čerstvých húb ( napr. hnedé šampiňóny) 
  • 1 menšia cibuľa 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 1 l kurací vývar  
  • 2 ČL dijonská horčica 
  • 1 ČL worcestrová omáčka 
  • 2 PL kukuričný škrob 
  • 2 PL kyslá smotana  
  • Čerstvá petržlenová vňať 
  • Čerstvý tymián 
  • soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 

Postup prípravy

  1. Vo veľkej panvici si rozohrejeme rastlinný olej. Pridáme kuracie prsia a opekáme zo všetkých strán dozlatista, 8 až 10 minút. Osolíme, okoreníme a odložíme bokom. 
  2. Znížime teplotu a do tej istej panvici pridáme 1 PL olivového oleja. Pridáme pokrájané huby a restujeme, kým nebudú mäkké ( 8 – 10 minút). Huby vyberieme z panvice a dáme ich do misy s kuracím mäsom. 
  3. Do rovnakej panvice pridáme zvyšný olej a nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme dosklovita, asi 6 minút. Primiešame prelisovaný cesnak a tymian a restujeme, kým nezačne rozvoniavať (asi 1- 2 minúty). Prilejeme 750 ml vývaru, horčicu a worcestrovú omáčku a privedieme do varu. 
  4. V menšej miske si rozšľaháme kukuričný škrob a zvyšný vývar. Prilejeme do panvice, pridáme odložené kuracie mäso s hubami a dusíme asi 10 – 12 minút. Odstránime z ohňa a vmiešame kyslú smotanu. Dochutíme soľou a korením. 
  5. Podávame s cestovinou alebo s ryžou. Posypeme petržlenovou vňaťou.