Vyskúšajte túto chutnú alternatívu ku klasickému hovädziemu stroganovu. Táto kuracia verzia s hubami je rovnako dobrá, o niečo ľahšia ako originál, ale stále výborná.
Ingrediencie
- 450 g kuracích pŕs bez kože
- 1 PL rastlinný olej
- 2 PL olivový olej
- 450 g čerstvých húb ( napr. hnedé šampiňóny)
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l kurací vývar
- 2 ČL dijonská horčica
- 1 ČL worcestrová omáčka
- 2 PL kukuričný škrob
- 2 PL kyslá smotana
- Čerstvá petržlenová vňať
- Čerstvý tymián
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Vo veľkej panvici si rozohrejeme rastlinný olej. Pridáme kuracie prsia a opekáme zo všetkých strán dozlatista, 8 až 10 minút. Osolíme, okoreníme a odložíme bokom.
- Znížime teplotu a do tej istej panvici pridáme 1 PL olivového oleja. Pridáme pokrájané huby a restujeme, kým nebudú mäkké ( 8 – 10 minút). Huby vyberieme z panvice a dáme ich do misy s kuracím mäsom.
- Do rovnakej panvice pridáme zvyšný olej a nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme dosklovita, asi 6 minút. Primiešame prelisovaný cesnak a tymian a restujeme, kým nezačne rozvoniavať (asi 1- 2 minúty). Prilejeme 750 ml vývaru, horčicu a worcestrovú omáčku a privedieme do varu.
- V menšej miske si rozšľaháme kukuričný škrob a zvyšný vývar. Prilejeme do panvice, pridáme odložené kuracie mäso s hubami a dusíme asi 10 – 12 minút. Odstránime z ohňa a vmiešame kyslú smotanu. Dochutíme soľou a korením.
- Podávame s cestovinou alebo s ryžou. Posypeme petržlenovou vňaťou.