Preskočiť na obsah

Kuracia Fricassee, originálny recept

Kuracia Fricassee - originálny recept

Toto jedlo z kuracích stehien bude už navždy vašim obľúbeným. Smotanová omáčka je naozaj úžasná a budete sa po nej zalizovať ešte týždeň.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na kuracie fricassee

  • 2 PL olivový olej 
  • 8 kuracích stehien s kožou 
  • 2 PL masla 
  • 1 veľká cibuľa 
  • 1 veľká mrkva 
  • 1 stonkový zeler 
  • 230 g čerstvých húb 
  • 2 PL hladká múka 
  • 120 ml biele víno 
  • 500 ml kurací vývar 
  • 250 ml smotana na varenie 
  • soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • čerstvá petržlenová vňať 
  • čerstvý tymián 

Postup prípravy kuracieho fricassee

  1. Kuracie stehná prepláchneme, poriadne osušíme, osolíme a okoreníme. Na veľkej panvici si rozohrejeme asi 1 PL olivového oleja a vložíme kuracie stehná kožou nadol. Smažíme, kým nie je koža chrumkavá a zlatohnedá ( asi 5 minút z každej strany). Preložíme z panvice na tanier kožou nahor a odložíme bokom.  
  2. Do tej istej panvice pridáme maslo. Keď sa maslo roztopí, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nakrájanú mrkvu, zeler a huby. Restujeme asi 5 minút, kým nebude zelenina mäkká. Prisypeme múku a restujeme ďalšiu minútu. Zalejeme vínom a redukujeme asi 7 minút.  
  3. Nakoniec prilejeme vývar a smotanu. Osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a tymian. Kurča vrátime na panvicu kožou nahor a dusíme asi 15 minút, kým mäso nezmäkne.  
REKLAMA
21x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *