Lovecké jedlo. Aj tak by sa dalo definovať kuracie Cacciatore, ktoré sa dá z taliančiny preložiť aj ako „Lovec“. Toto jedlo sa stalo populárnym počas renesancie v 14. storočí a využívalo sa na kŕmenie lovcov, ktorí boli dlho preč. Jedlo si pripravovali vďaka mäsu, hubám a bylinkám, ktoré nazbierali počas cesty.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na kuracie cacciatore
- 8 kuracích stehien s kožou
- olivový olej
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 230 g čerstvých húb
- 6 vetvičiek tymiánu
- 120 ml suché biele víno
- 1 plechovka drvených paradajok
- 3 PL kapary
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenová vňať
Postup prípravy kuracieho cacciatore
- Kuracie stehná prepláchneme, poriadne osušíme, osolíme a okoreníme. Na veľkej panvici si rozohrejeme asi 1 PL olivového oleja a vložíme kuracie stehná kožou nadol. Smažíme, kým nie je koža chrumkavá a zlatohnedá ( asi 5 minút z každej strany). Preložíme z panvice na tanier kožou nahor a odložíme bokom.
- Znížime teplotu a dolejeme na tú istú panvicu ďalšiu PL oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, Mrkvu pokrájanú na kolieska, huby, tymian a restujeme 3 – 4 minúty. Potom prilejeme biele víno, privedieme do varu a potom znížime teplotu na minimum, pridáme paradajky, kapary a osolíme okoreníme. Nakoniec pridáme kuracie stehná kožou nahor a prikryjeme. Dusíme 15 – 20 minút.
- Odstránime z ohňa, posypeme petržlenovou vňaťou, podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Podávame s ryžou.