5/5 - (4x hodnotené)

Lovecké jedlo. Aj tak by sa dalo definovať kuracie Cacciatore, ktoré sa dá z taliančiny preložiť aj ako „Lovec“. Toto jedlo sa stalo populárnym počas renesancie v 14. storočí a využívalo sa na kŕmenie lovcov, ktorí boli dlho preč. Jedlo si pripravovali vďaka mäsu, hubám a bylinkám, ktoré nazbierali počas cesty.

Ingrediencie

  • 8 kuracích stehien s kožou 
  • olivový olej 
  • 1 cibuľa 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • 2 mrkvy 
  • 230 g čerstvých húb 
  • 6 vetvičiek tymiánu 
  • 120 ml suché biele víno 
  • 1 plechovka drvených paradajok 
  • 3 PL kapary 
  • soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • petržlenová vňať 

Postup prípravy

  1. Kuracie stehná prepláchneme, poriadne osušíme, osolíme a okoreníme. Na veľkej panvici si rozohrejeme asi 1 PL olivového oleja a vložíme kuracie stehná kožou nadol. Smažíme, kým nie je koža chrumkavá a zlatohnedá ( asi 5 minút z každej strany). Preložíme z panvice na tanier kožou nahor a odložíme bokom.  
  2. Znížime teplotu a dolejeme na tú istú panvicu ďalšiu PL oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, Mrkvu pokrájanú na kolieska, huby, tymian a restujeme 3 – 4 minúty. Potom prilejeme biele víno, privedieme do varu a potom znížime teplotu na minimum, pridáme paradajky, kapary a osolíme okoreníme. Nakoniec pridáme kuracie stehná kožou nahor a prikryjeme. Dusíme 15 – 20 minút.  
  3. Odstránime z ohňa, posypeme petržlenovou vňaťou, podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Podávame s ryžou.