Preskočiť na obsah

Vyprážané kuracie nugetky, najlepší domáci recept

Vyprážané kuracie nugetky - najlepší domáci recept

Dokonale chrumkavé a chutné domáce kuracie nugetky si určite obľúbi každý člen rodiny. Už nemusíte chodiť do fastfoodu. Úžasné kuracie nugetky si budete môcť vďaka tomuto receptu pripraviť aj doma.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na kuracie nugetky

  • 120 g hladkej múky 
  • 2 PL cesnakového prášku 
  • 1 PL plus 2 ČL soli 
  • 3 vajcia 
  • 180 g  strúhanky 
  • 670 g kuracích pŕs 
  • Rastlinný olej na vyprážanie 

Postup prípravy kuracích nugetiek

  1. Do hrnca na vysmážanie si nalejeme rastlinný olej a zahrievame na strednej teplote, kým teplomer nedosiahne teplotu  150 °C. 
  2. Kým sa olej zahrieva, v plytkej miske si zamiešame múku, 1 PL cesnakového prášku a 1 PL soli. V ďalšej plytkej miske rozšľaháme vajíčka, kým sa nespoja. V tretej plytkej miske rozšľaháme strúhanku, zvyšnú lyžicu cesnakového prášku a zvyšné 2 lyžičky soli. 
  3. Kuracie prsia si nakrájame na malé kúsočky, ktoré obaľujeme v múčnej zmesi, vo vaječnej zmesi a nakoniec v strúhankovej zmesi tak, aby bolo celé mäso pokryté. Obalené kúsky ukladáme na mriežku.  
  4. Kuracie nugetky smažíme v oleji cca 2 – 3 minúty alebo kým nebudú zlatisté. Necháme odkvapkať na papierových utierkach, aby nasali prebytočný olej. Ihneď podávame s obľúbeným dipom. 
REKLAMA
24x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *