Reklama
Hlavné jedlá

Kuracie soté so špenátom a sušenými paradajkami – overený recept

Reklama

Kuracie soté so špenátom a sušenými paradajkami je lahodné jedlo, ktoré kombinuje chrumkavé kúsky kuracieho mäsa s čerstvým špenátom a sladko-kyslými sušenými paradajkami. Táto jednoduchá a rýchla receptúra je plná chutí a textúr, ktoré sa skvele dopĺňajú. Kuracie mäso sa opečie s korením a cibuľou, kým nie je pekne zlaté a šťavnaté. Potom sa pridá špenát a sušené paradajky, ktoré dodávajú jedlu výraznú chuť a farbu. Kuracie soté so špenátom a sušenými paradajkami je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu, ale stále plné chutí a živín.

Ingrediencie

  • 1 PL olivový olej
  • 4 vykostené kuracie prsia bez kože
  • soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 1 ČL oregano
  • 50 g masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • 230 g sušených paradajok
  • 750 g baby špenát
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 60 g strúhaného parmezánu

Postup prípravy

  1. Do väčšej panvici dáme rozohriať olej. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a restujeme do sklovita ( asi 2 minúty). Potom pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme a posypeme oreganom. Restujeme dozlatista.
  2. Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme, kým nezačne rozvoniavať. Pridáme sušené paradajky a minútu restujeme. Zalejeme smotanou na šľahanie a privedieme do varu. Znížime teplotu na minimum a vložíme špenát. Varíme asi 3 – 5 minút.
  3. Odstránime z ohňa, pridáme parmezán, premiešame a nakoniec pridáme maslo izbovej teploty. Premiešame a podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi.

Najčastejšie otázky

Ako dlho trvá príprava kuracieho soté so špenátom a sušenými paradajkami?

Príprava kuracieho soté so špenátom a sušenými paradajkami je pomerne rýchla. Celý proces by mal trvať približne 20 až 30 minút, vrátane prípravy a varenia.

Aké kúsky kuracieho mäsa je najlepšie použiť do tohto jedla?

Na kuracie soté so špenátom a sušenými paradajkami je najlepšie použiť kuracie prsia alebo kuracie stehná bez kosti a kože. Mäso nakrájajte na tenké pásiky alebo kocky, aby sa rýchlo upeklo.

Aké korenie sa najčastejšie používa pri príprave kuracieho soté?

Pri príprave kuracieho soté sa často používa korenie ako soľ, čierne korenie, cesnakový prášok, paprika alebo kari korenie, podľa chuti. Môžete si prispôsobiť korenie podľa svojich preferencií.

Môžem použiť čerstvý špenát namiesto mrazeného?

Áno, môžete použiť aj čerstvý špenát namiesto mrazeného. Ak používate čerstvý špenát, mali by ste ho dôkladne umyť a odstrániť tvrdé stonky. Pridajte ho do soté v poslednej fáze varenia a nechajte ho zhnednúť.

Ako môžem podávať kuracie soté so špenátom a sušenými paradajkami?

Kuracie soté so špenátom a sušenými paradajkami môžete podávať ako hlavné jedlo s prílohou, ako sú ryža alebo zemiaky.

Reklama

Vyskúšajte tiež

Grilované paradajky s tahini dipom – najlepší recept na grilovanú zeleninu

Paradajky na grile s tahini dipom sú vynikajúcim jedlom, ktoré kombinuje svieže a sladké chute paradajok s bohatou a krémovou…

31 mája, 2023

Grilovaná špargľa – FIT recept na leto

Grilovaná špargľa je skvelá letná pochúťka, ktorá prináša do jedálnička výnimočnú chuť a textúru. Táto zelenina je bohatá na živiny…

27 mája, 2023

Grilované zeleninové špízy – vegetariánsky recept

Grilované zeleninové špízy sú výbornou voľbou pre vegetariánov, ale aj pre všetkých, ktorí radi vychutnávajú pestrofarebné a chutné jedlá. Tieto…

27 mája, 2023

Ako spracovať reďkovku – recept na nakladané reďkovky

Nakladané reďkovky sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne reďkovky a pridať do jedál chrumkavú a kyselo-sladkú príchuť. Tento konzervovaný pokrm…

26 mája, 2023

Citrónový džem – overený recept

Citrónový džem je vytvorený z citrónovej šťavy, citrónovej kôry, cukru a vody. Tieto ingrediencie sa spolu varia a zahustia, vytvárajúc…

24 mája, 2023

Sladká chilli omáčka – jednoduchý recept

Sladká chilli omáčka je populárna a viacúčelová omáčka, ktorá je známa svojou sladkou a pikantnou chuťou. Táto omáčka pochádza z…

24 mája, 2023
Reklama