Preskočiť na obsah

Kuracie soté so špenátom a sušenými paradajkami, overený recept

Kuracie soté so špenátom a sušenými paradajkami je lahodné jedlo, ktoré kombinuje chrumkavé kúsky kuracieho mäsa s čerstvým špenátom a sladko-kyslými sušenými paradajkami. Táto jednoduchá a rýchla receptúra je plná chutí a textúr, ktoré sa skvele dopĺňajú. Kuracie mäso sa opečie s korením a cibuľou, kým nie je pekne zlaté a šťavnaté. Potom sa pridá špenát a sušené paradajky, ktoré dodávajú jedlu výraznú chuť a farbu. Kuracie soté so špenátom a sušenými paradajkami je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu, ale stále plné chutí a živín.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na kuracie soté

  • 1 PL olivový olej 
  • 4 vykostené kuracie prsia bez kože 
  • soľ 
  • Mleté čierne korenie 
  • 1 ČL oregano 
  • 50 g masla 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • 1 menšia cibuľa 
  • 230 g sušených paradajok 
  • 750 g baby špenát 
  • 120 ml smotany na šľahanie 
  • 60 g strúhaného parmezánu 
[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy kuracieho soté

  1. Do väčšej panvici dáme rozohriať olej. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a restujeme do sklovita ( asi 2 minúty). Potom pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme a posypeme oreganom. Restujeme dozlatista.  
  2. Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme, kým nezačne rozvoniavať. Pridáme sušené paradajky a minútu restujeme. Zalejeme smotanou na šľahanie a privedieme do varu. Znížime teplotu na minimum a vložíme špenát. Varíme asi 3 – 5 minút.  
  3. Odstránime z ohňa, pridáme parmezán, premiešame a nakoniec pridáme maslo izbovej teploty. Premiešame a podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi.  
[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Najčastejšie otázky o kuracom soté

Ako dlho trvá príprava kuracieho soté so špenátom a sušenými paradajkami?

Príprava kuracieho soté so špenátom a sušenými paradajkami je pomerne rýchla. Celý proces by mal trvať približne 20 až 30 minút, vrátane prípravy a varenia.

Aké kúsky kuracieho mäsa je najlepšie použiť do tohto jedla?

Na kuracie soté so špenátom a sušenými paradajkami je najlepšie použiť kuracie prsia alebo kuracie stehná bez kosti a kože. Mäso nakrájajte na tenké pásiky alebo kocky, aby sa rýchlo upeklo.

Aké korenie sa najčastejšie používa pri príprave kuracieho soté?

Pri príprave kuracieho soté sa často používa korenie ako soľ, čierne korenie, cesnakový prášok, paprika alebo kari korenie, podľa chuti. Môžete si prispôsobiť korenie podľa svojich preferencií.

Môžem použiť čerstvý špenát namiesto mrazeného?

Áno, môžete použiť aj čerstvý špenát namiesto mrazeného. Ak používate čerstvý špenát, mali by ste ho dôkladne umyť a odstrániť tvrdé stonky. Pridajte ho do soté v poslednej fáze varenia a nechajte ho zhnednúť.

Ako môžem podávať kuracie soté so špenátom a sušenými paradajkami?

Kuracie soté so špenátom a sušenými paradajkami môžete podávať ako hlavné jedlo s prílohou, ako sú ryža alebo zemiaky.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie
Skip to content