Preskočiť na obsah

Kuracie soté v zemiakovej placke

    Kuracie soté v zemiakovej placke - originálny slovenský recept

    Klasické slovenské jedlo, ktoré určite poznajú všetci gazdinky. Túto obľúbenú pochúťku nájdete nielen v domácej kuchyni, ale aj v mnohých reštauráciách. Kuracie soté v zemiakovej placke je ideálnym jedlom k obedu, ale môžete si ho dať aj na večeru.

    Ingrediencie

    Zemiaková placka 

    • 1 kg zemiakov 
    • 2 vajcia 
    • 100 g hladkej múky 
    • 4 strúčiky cesnaku 
    • mleté čierne korenie 
    • majoránka 
    • soľ 
    • Olej na smaženie 

    Kuracie soté 

    • 500 g kuracie prsia 
    • 2 PL bravčovej masti 
    • 1 cibuľa 
    • soľ 
    • sójová omáčka 
    • plnotučná horčica 
    • kečup 
    • paradajkový pretlak 
    • 1 konzerva sterilizovaných šampiňónov 
    • 1 malá konzerva kukurice 
    • 1 malá konzerva hrášku 
    • mleté čierne korenie 
    • 100 g tvrdý syr 

    Postup

    1. Najskôr si pripravíme placky. Do misy si nastrúhame najemno zemiaky, pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, soľ, korenie, majoránku a pridávame hladkú múku. Poriadne premiešame.  
    2. Na väčšej panvici si necháme rozhorúčiť olej prípadne bravčovú masť. Do stredu dáme cesto a rozprestrieme ho po celej panvici. Smažíme do zlatista z každej strany cca 3 minúty. Vyberieme na kuchynskú utierku, aby sa vsiakol prebytočný olej.  
    3. V panvici roztopíme bravčovú masť a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita. Potom pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme a okoreníme. Mäso smažíme cca 5 minút.  
    4. Prilejeme paradajkový pretlak a konzervu šampiňónov. Dusíme ešte 10 minút. Následne pridáme horčicu, kečup, sójovú omáčku, kukuricu, hrášok a poriadne premiešame. Podľa chuti pridáme soľ alebo korenie. Kto má rád pikantné, pridá jednu chilli papričku.  
    5. Na polovicu zemiakovej placky dáme soté, placku preložíme na polovicu a navrch nastrúhame tvrdý syr.  
    Ďalšie inšpirácie