Preskočiť na obsah

Kuracie soté v zemiakovej placke, originálny slovenský recept

Klasické slovenské jedlo, ktoré určite poznajú všetci gazdinky. Túto obľúbenú pochúťku nájdete nielen v domácej kuchyni, ale aj v mnohých reštauráciách. Kuracie soté v zemiakovej placke je ideálnym jedlom k obedu, ale môžete si ho dať aj na večeru.

REKLAMA

Najlepšie kuchynské pomôcky

REKLAMA

Ingrediencie na kuracie soté

Zemiaková placka 

  • 1 kg zemiakov 
  • 2 vajcia 
  • 100 g hladkej múky 
  • 4 strúčiky cesnaku 
  • mleté čierne korenie 
  • majoránka 
  • soľ 
  • Olej na smaženie 

Kuracie soté 

  • 500 g kuracie prsia 
  • 2 PL bravčovej masti 
  • 1 cibuľa 
  • soľ 
  • sójová omáčka 
  • plnotučná horčica 
  • kečup 
  • paradajkový pretlak 
  • 1 konzerva sterilizovaných šampiňónov 
  • 1 malá konzerva kukurice 
  • 1 malá konzerva hrášku 
  • mleté čierne korenie 
  • 100 g tvrdý syr 

Inšpirácia na Mikuláša

Adventné kalendáre s únikovou hrou - kúpite na Martinus.sk

Adventné kalendáre s únikovou hrou kombinujú tradičný koncept adventného kalendára so vzrušujúcim zážitkom únikovej hry. Tento nový trend prináša zábavný a interaktívny spôsob, ako spočítať dni do Vianoc.... Zobraziť viac

REKLAMA

Postup prípravy kuracieho soté

  1. Najskôr si pripravíme placky. Do misy si nastrúhame najemno zemiaky, pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, soľ, korenie, majoránku a pridávame hladkú múku. Poriadne premiešame.  
  2. Na väčšej panvici si necháme rozhorúčiť olej prípadne bravčovú masť. Do stredu dáme cesto a rozprestrieme ho po celej panvici. Smažíme do zlatista z každej strany cca 3 minúty. Vyberieme na kuchynskú utierku, aby sa vsiakol prebytočný olej.  
  3. V panvici roztopíme bravčovú masť a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita. Potom pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme a okoreníme. Mäso smažíme cca 5 minút.  
  4. Prilejeme paradajkový pretlak a konzervu šampiňónov. Dusíme ešte 10 minút. Následne pridáme horčicu, kečup, sójovú omáčku, kukuricu, hrášok a poriadne premiešame. Podľa chuti pridáme soľ alebo korenie. Kto má rád pikantné, pridá jednu chilli papričku.  
  5. Na polovicu zemiakovej placky dáme soté, placku preložíme na polovicu a navrch nastrúhame tvrdý syr.  
REKLAMA
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *