Obľúbená polievka všetkých hubárov. Čo s košíkom plným chutných kuriatok? Určite príprava tejto vynikajúcej polievky, ktorú si zamilujete.
Ingrediencie
- 250 g čerstvých kuriatok
- 1 veľká cibuľa alebo 2 šalotky
- 2 väčšie zemiaky
- 1 l hubový vývar alebo zeleninový
- 2 PL bravčová masť alebo olivový olej
- 250 ml smotana na šľahanie
- Podľa chuti ocot
- Podľa chuti kryštálový cukor
- 1 PL maslo
- čierne mleté korenie
- 2-3 bobkové listy
- Nové korenie
- Mletá červená paprika
- soľ
Postup
- V hrnci si rozohrejeme bravčovú masť prípadne olivový olej. Pridáme cibuľu alebo šalotku nakrájanú na drobno a restujeme do sklovita. Pridáme očistené a nakrájané kuriatka a restujeme.
- Keď kuriatka začnú púšťať vodu, tak ich osolíme, pridáme mletú červenú papriku a mleté čierne korenie a chvíľku podusíme.
- Prilejeme vývar, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bobkové listy, nové korenie a varíme asi 15- 20 minút, kým nebudú zemiaky mäkké.
- Nakoniec prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a vypneme.
- Keď polievka nebude horúca podľa chuti dosolíme, dokoreníme, pridáme cukor a ocot podľa chuti. Nakoniec necháme rozpustiť lyžicu masla na zjemnenie chuti.