Preskočiť na obsah

Kuriatková polievka na kyslo

Obľúbená polievka všetkých hubárov. Čo s košíkom plným chutných kuriatok? Určite príprava tejto vynikajúcej polievky, ktorú si zamilujete.

Ingrediencie

  • 250 g čerstvých kuriatok 
  • 1 veľká cibuľa alebo 2 šalotky 
  • 2 väčšie zemiaky 
  • 1 l hubový vývar alebo zeleninový 
  • 2 PL bravčová masť alebo olivový olej 
  • 250 ml smotana na šľahanie 
  • Podľa chuti ocot 
  • Podľa chuti kryštálový cukor 
  • 1 PL maslo 
  • čierne mleté korenie 
  • 2-3 bobkové listy 
  • Nové korenie 
  • Mletá červená paprika 
  • soľ 

Postup

  1. V hrnci si rozohrejeme bravčovú masť prípadne olivový olej. Pridáme cibuľu alebo šalotku nakrájanú na drobno a restujeme do sklovita. Pridáme očistené a nakrájané kuriatka a restujeme.  
  2. Keď kuriatka začnú púšťať vodu, tak ich osolíme, pridáme mletú červenú papriku a mleté čierne korenie a chvíľku podusíme.  
  3. Prilejeme vývar, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bobkové listy, nové korenie a varíme asi 15- 20 minút, kým nebudú zemiaky mäkké.  
  4. Nakoniec prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a vypneme.  
  5. Keď polievka nebude horúca podľa chuti dosolíme, dokoreníme, pridáme cukor a ocot podľa chuti. Nakoniec necháme rozpustiť lyžicu masla na zjemnenie chuti.  
Ďalšie inšpirácie