Preskočiť na obsah

Kuriatková polievka so zeleninou, domáci recept

Kuriatková polievka so zeleninou - domáci recept

Vyskúšajte recept na lahodnú a jemnú kuriatkovú polievku, ktorá je ideálnym jesenným pokrmom. Kuriatková polievka je obľúbená polievka všetkých vášnivých hubárov.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na kuriatkovú polievku

  • 250 g kuriatka 
  • Mrkva  
  • Petržlen 
  • 1 väčší zemiak alebo 2 menšie 
  • 1 cibuľa 
  • 1 strúčik cesnaku 
  • 2 PL bravčová masť 
  • čierne mleté korenie 
  • nové korenie (mleté) 
  • mletá červená paprika 
  • soľ 
  • 1,5 l vývar hubový alebo zeleninový (prípadne bujón a voda)           
  • 1 PL hladká múka 

Postup prípravy kuriatkovej polievky

  1. Mrkvu a petržlen si očistíme a nakrájame na kocky alebo na kolieska. Kuriatka nakrájame na menšie kúsky.  
  2. V hrnci si rozohrejeme bravčovú masť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Prelisujeme cesnak a restujeme ďalšiu minútu. Krátko zarestujeme aj pokrájanú mrkvu, petržlen a huby. Nakoniec pridáme mletú červenú papriku a hladkú múku. Premiešame a pomaly za stáleho miešania metličkou prilievame vývar. Osolíme, okoreníme a privedieme do varu. Varíme na miernom ohni 20 minút prikryté pokrievkou.  
  3. Odokryjeme, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme ďalších 15 minút alebo kým nebudú zemiaky mäkké.  
  4. Pred dovarením pridáme majorán  a podľa chuti dosolíme alebo okoreníme. Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou a s čerstvým chlebom.  
REKLAMA
3x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *