Fantastická kyslá fazuľová polievka ako od babičky. Táto polievka sa pripravuje veľmi jednoducho, ale chutí úžasne. Na prípravu vám stačí niekoľko ingrediencií a krajec chleba ako príloha. Väčšina ľudí túto polievku pripravuje v obrovskom hrnci, pretože sa dá jesť aj niekoľko dní po sebe.
Ingrediencie
- 250 g veľká strakatá fazuľa
- 1 šľahačková smotana
- 2 bobkové listy
- 2 PL hladká múka
- 200 g údené mäso (rebierko)
- ocot
- soľ
- cukor
Postup
- Fazuľu namočíme do studenej vody najlepšie deň vopred. Vodu zlejeme a nalejeme novú. Pridáme bobkové listy a varíme, kým nebude fazuľa mäkká.
- Do druhého hrnca dáme variť údené mäso, kým nebude hotové.
- Keď bude fazuľa uvarená prilejeme vývar z údeného mäsa a mäso nakrájané na menšie kúsky. Necháme prevrieť.
- Smotanu zmiešame s hladkou múkou, aby nevznikli hrudky a pomaly prilejeme do polievky. Povaríme pár minút, dosolíme a vypneme.
- Dochutíme octom a cukrom. Servírujeme s lokšami alebo posúchom.