Preskočiť na obsah

Najlepšie lasagne, jednoduchý a výborný taliansky recept

Lasagne vznikli v stredoveku v Taliansku a vyznačujú sa tým, že majú podobu širokých cestovinových rezancov. Lasagne sa obvykle plnia hovädzím mäsom, paradajkami, korením a bešamelovou omáčkou.

REKLAMA

Najlepšie kuchynské pomôcky

REKLAMA

Ingrediencie na lasagne

Na bolonskú omáčku

  • 4 plátky slaniny 
  • 2 stredne veľké cibule 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 2 mrkvy 
  • 2 stonky zeleru 
  • Olivový olej 
  • 500 g mleté jahňacie mäso  
  • 2 plechovky drvených paradajok 
  • Morská soľ 
  • Paprika 
  • Hrsť čerstvej bazalky 

Na lasagne

  • 250 gramov plátkov cestovín lasagne 
  • 1 veľká paradajka  
  • 500 ml smotany na šľahanie 
  • 100 gramov strúhaného parmezánu 

Inšpirácia na Mikuláša

Adventné kalendáre s únikovou hrou - kúpite na Martinus.sk

Adventné kalendáre s únikovou hrou kombinujú tradičný koncept adventného kalendára so vzrušujúcim zážitkom únikovej hry. Tento nový trend prináša zábavný a interaktívny spôsob, ako spočítať dni do Vianoc.... Zobraziť viac

REKLAMA

Postup prípravy lasagní

  1. Na panvici opečieme slaninu pokvapkanú olivovým olejom. Pridáme cesnaka opečieme ho do zlatista. Pridáme cibuľu, mrkvu, zeler a varíme, kým zmes nezmäkne. Do tejto zmesi pridáme nasekanú bazalku, nasekané paradajky, vodu, mleté ​​jahňacie mäso, premiešame a privedieme do varu. 
  2. Dochutíme soľou a korením. Bolonskú omáčku dusíme 1,5 hod. na miernom ohni. Do omáčky pridáme 50 gramov parmezánu. 
  3. V miske vyšľaháme smotanu a uvaríme si cestoviny v poriadne osolenej vode, kým nebudú al dente.  
  4. Na pekáč navrstvíme bolonskú omáčku, po nej pláty lasagní a šľahačku. Smotanovú vrstvu dochutíme soľou, korením a oreganom. Postup vrstvenia zopakujeme a poslednú vrstvu posypeme strúhaným parmezánom, paradajkami nakrájanými na plátky a lístkami bazalky. Môžeme pokvapkať trochou olivového oleja. 
  5. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 30 minút. Alobal odstránime a pečieme ešte 20 minút. Podávame horúce. 
REKLAMA
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *