Preskočiť na obsah

Pečený limetkový cheesecake, osviežujúci recept

Pečený limetkový cheesecake - osviežujúci recept

Limetkový cheesecake je sladký a osviežujúci dezert, ktorý má charakteristickú chuť po limetkách. Zvyčajne je vyrobený z klasického krémového syru, cukru, limetkového džúsu a kôry z limetky, ktoré sa miešajú a pečú sa na podklade z maslových sušienok. Cheesecake sa často podáva so šľahačkou a ozdobený klinčekom alebo lístkami mäty na vrchu. Tento druh cheesecakeu sa často objavuje v lete, keď je potrebná osviežujúca chuť a príjemná vôňa citrusových plodov. Limetkový cheesecake je tiež populárny na svadobných recepciách a oslavách narodenín.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na limetkový cheesecake

Korpus

  • 350 g maslových sušienok 
  • 120 g zmäknutého masla 

Náplň

  • 750 g krémového syra  
  • 200 g práškového cukru 
  • šťava a kôra z 2 limetiek (podľa chuti) 
  • 1 ČL vanilkový extrakt 
  • 3 vajcia 
  • 180 ml smotany na šľahanie a limetkovej kôry na servírovanie 

Postup prípravy limetkového cheesecakeu

  1. Rúru si predhrejeme na 160 °C a spodok okrúhlej formy vystelieme papierom na pečenie.  
  2. Do mixéra vložíme maslové sušienky so zmäknutým maslom a rozmixujeme. Vzniknutú zmes podobnú mokrému piesku natlačíme na dno a čiastočne na bok pripravenej formy.  
  3. Mixérom vyšľaháme smotanový syr s cukrom a vanilkovým extraktom.  
  4. Potom do zmesi postupne po jednom zašľaháme vajcia  a nakoniec jemne vmiešame šťavu a kôru z limetiek (podľa chuti).  
  5. Náplň nalejeme na pripravenú sušienkovú zmes, ktorú sme zatlačili na spodok formy a pečieme 50 minút alebo kým nie je stred takmer zatuhnutý. Po dopečení necháme chladnúť 30 minút v pootvorenej rúre a potom vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.  
  6. V mise vyšľaháme šľahačku (podľa chuti môžeme pridať práškový cukor) a rozotrieme ju pred podávaním na vychladnutý cheesecake. Navrch nastrúhame limetkovú kôru a podávame.  
REKLAMA
13x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *