Najlepšie fašírky aké ste kedy jedli. Vyskúšajte tieto úžasné lososové fašírky a už nikdy ich za iné nevymeníte.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na lososové fašírky
- 420 g filet z lososa (bez kostí)
- 2 cibuľky
- 1 PL čerstvého kôpru
- 50 g Panko strúhanky
- 60 g Majonézy
- 1 PL citrónová šťava
- 1 dijonská horčica
- 1 vajce
- 2 PL olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup prípravy lososových fašírok
- Filety z lososa umyjeme, osušíme a zbavíme kostí. Potom si filet nakrájame na kocky, ktoré posekáme v sekáčiku, pomelieme alebo nakrájame na drobné kocky ( podľa chuti).
- Takto pripravenú rybaciu zmes si dáme do misky, pridáme nadrobno nakrájané cibuľky, kôpor, strúhanku, majonézu, citrónovú šťavu, horčicu a vajce. Poriadne vymiešame, kým sa zmes úplne nespojí.
- Dochutíme soľou a korením a opäť premiešame. Zo zmesi si vytvarujeme placky podľa požadovanej veľkosti.
- Na panvici si rozohrejeme olej a fašírky opekáme 3-4 minúty z každej strany, kým nebudú zlatisté a chrumkavé. Vyťahujeme na tanier pokrytý papierovou utierkou, aby nasala prebytočnú vlhkosť.
- Podávame so zeleninou alebo zemiakmi a s citrónom na dochutenie.