Vajcia sú skvelou zložkou kari a tento recept je plný výrazných chutí, ľahko sa pripravuje a je vhodný pre vegetariánov.
Ingrediencie
- 8 veľkých vajec
- 1/4 šálky masla
- 1 malá cibuľa
- 2 ČL kari
- 2 ČL paradajkovej pasty
- 1 strúčik cesnaku
- 1 šálka vody
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 500 g ryže s dlhými zrnami pripravenej na podávanie
- Voliteľné: Nasekané solené arašidy, hrozienka, pomarančová kôra, chutney a strúhaný kokos
Postup prípravy
- Vajcia vložíme do hrnca a zalejeme ich vodou tak, aby voda bola aspoň jeden palec nad vajíčkami. Prikryjeme a rýchlo privedieme do varu. Odstránime z tepla a necháme stáť 15 minút. Vajcia opláchneme v studenej vode, kým dostatočne nevychladnú na manipuláciu; ošúpeme a prekrojíme pozdĺžne na polovicu.
- Medzitým si roztopíme maslo vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote. Pridáme cibuľu a smažíme dosklovita 4-5 minút. Pridáme kari, paradajkový pretlak a cesnak, varíme 30 sekúnd. Vmiešame vodu a ak chcete aj paradajky. Privedieme do varu, znížime teplotu a varíme, kým omáčka mierne nezhustne ( cca 8-10 minút). Vmiešame citrónovú šťavu a vajcia. Varíme ešte cca 2 minúty. Vajcia a omáčku podávame s ryžou.