Preskočiť na obsah

Madras kari vajíčka s ryžou

    Madras kari vajíčka s ryžou - originálny indický recept

    Vajcia sú skvelou zložkou kari a tento recept je plný výrazných chutí, ľahko sa pripravuje a je vhodný pre vegetariánov.

    Ingrediencie

    • 8 veľkých vajec 
    • 1/4 šálky masla 
    • 1 malá cibuľa 
    • 2 ČL kari 
    • 2 ČL paradajkovej pasty 
    • 1 strúčik cesnaku 
    • 1 šálka vody 
    • 1 plechovka krájaných paradajok 
    • 1 ČL citrónovej šťavy 
    • 500 g ryže s dlhými zrnami pripravenej na podávanie 
    • Voliteľné: Nasekané solené arašidy, hrozienka, pomarančová kôra, chutney a strúhaný kokos 

    Postup prípravy

    1. Vajcia vložíme do hrnca a zalejeme ich vodou tak, aby voda  bola aspoň jeden palec nad vajíčkami. Prikryjeme a rýchlo privedieme do varu. Odstránime z tepla a necháme stáť 15 minút. Vajcia opláchneme v studenej vode, kým dostatočne nevychladnú na manipuláciu; ošúpeme a prekrojíme pozdĺžne na polovicu. 
    2. Medzitým si roztopíme maslo vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote. Pridáme cibuľu a smažíme dosklovita 4-5 minút. Pridáme kari, paradajkový pretlak a cesnak, varíme 30 sekúnd. Vmiešame vodu a ak chcete aj paradajky. Privedieme do varu, znížime teplotu a varíme, kým omáčka mierne nezhustne ( cca 8-10 minút). Vmiešame citrónovú šťavu a vajcia. Varíme ešte cca 2 minúty. Vajcia a omáčku podávame s ryžou. 
    Ďalšie inšpirácie