Tento recept na zdravú domácu majonézu je veľmi jednoduchý a rýchly. Z ingrediencií v tomto recepte dokážete vyrobiť približne 300 ml majonézy, ktorú môžete použiť na dochutenie vášho vianočného, alebo veľkonočného šalátu. Vyskúšajte tiež recept na výborný zemiakový šalát.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na domácu majonézu
- 2 žĺtky
- 1PL horčice (dijonská, kremžská)
- 200 ml rastlinného oleja
- Citrón (alebo limetka)
- Soľ
- Čierne mleté korenie
Postup prípravy domácej majonézy
- Všetky suroviny si nachystáme aspoň dve hodiny vopred, aby mali izbovú teplotu.
- Do misky si dáme žĺtka, horčicu, šťavu z citróna, soľ a korenie. Metličkou alebo šľahačom šľaháme. Pomaličky (po kvapkách) prilievame za stáleho šľahania olej, pokiaľ nezačne zmes hustnúť. Potom môžeme pridávať olej vo väčšom množstve.
- Podľa potreby dochutíme soľou a korením, prípadne šťavou z citróna.