Preskočiť na obsah

Makové crinkles, originálny recept

Makové crinkles - originálny recept

Výborná maková verzia obľúbených crinkles sušienok. Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept a pripravte svojej rodine prekvapenie v podobe chutných koláčikov, ktoré nesmú chýbať na žiadnom vianočnom stole.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na makové crinkles

  • 240 g hladkej múky 
  • 110 g mletého maku 
  • 140 g kryštálového cukru 
  • 2 ČL kypriaceho prášku 
  • 60 g zmäknutého masla 
  • 2 vajcia 

Na obaľovanie

  • práškový cukor 

Postup prípravy makových crinkles

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.  
  2. V mise si vymiešame zmäknuté maslo s cukrom do peny, potom postupne zašľaháme vajíčka.  
  3. V druhej miske si zmiešame suché ingrediencie: mak, múku a prášok do pečiva. Poriadne premiešame a presypeme do misy k maslovej zmesi. Rukami alebo vareškou vymiesime kompaktné cesto. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny, ideálne cez noc.  
  4. Do taniera alebo širšej misky si dáme práškový cukor. Lyžičkou odoberáme z vychladnutého cesta a vytvarujeme guličky s veľkosťou asi 2,5 cm. Guličky dôkladne vyvaľkáme v práškovom cukre a ukladáme ich na pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 3 cm od seba. Takto spotrebujeme všetko cesto.   
  5. Pečieme asi 12 minút, po dopečení necháme na plechu 5 minúť chladnúť, potom vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. 
REKLAMA
14x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *