Výborná maková verzia obľúbených crinkles sušienok. Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept a pripravte svojej rodine prekvapenie v podobe chutných koláčikov, ktoré nesmú chýbať na žiadnom vianočnom stole.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na makové crinkles
- 240 g hladkej múky
- 110 g mletého maku
- 140 g kryštálového cukru
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 60 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
Na obaľovanie
- práškový cukor
Postup prípravy makových crinkles
- Rúru si predhrejeme na 180 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.
- V mise si vymiešame zmäknuté maslo s cukrom do peny, potom postupne zašľaháme vajíčka.
- V druhej miske si zmiešame suché ingrediencie: mak, múku a prášok do pečiva. Poriadne premiešame a presypeme do misy k maslovej zmesi. Rukami alebo vareškou vymiesime kompaktné cesto. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny, ideálne cez noc.
- Do taniera alebo širšej misky si dáme práškový cukor. Lyžičkou odoberáme z vychladnutého cesta a vytvarujeme guličky s veľkosťou asi 2,5 cm. Guličky dôkladne vyvaľkáme v práškovom cukre a ukladáme ich na pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 3 cm od seba. Takto spotrebujeme všetko cesto.
- Pečieme asi 12 minút, po dopečení necháme na plechu 5 minúť chladnúť, potom vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.