10x hodnotené

Maková verzia klasických lineckých koláčikov. Vyskúšajte tento recept a pripravte na vianočný stôl malé prekvapenie v podobe makových lineckých koláčikov, ktoré vám budú určite chutiť.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Do misy od kuchynského robota si dáme preosiatu múku a práškový cukor, pridáme mletý mak, vajce, vanilkový cukor, kôru z citróna a zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké cesto.  
  2. Rúru si predhrejeme na 180 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.  
  3. Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,3 – 0,4 cm a vykrajujeme koláčiky. V polovici koláčikov vykrojíme menší tvar na džemovú náplň. 
  4. Pečieme, kým nebudú jemne zlatisté (10 – 12 minút) , po dopečení necháme úplne vychladnúť.  
  5. Koláčiky s vykrojeným menším tvarom poprášime práškovým cukrom a lepíme džemom s koláčikom bez vykrojeného menšieho tvaru.