Preskočiť na obsah

Makrónky s malinovým ganache, originálny recept na malinové makrónky

Makrónky s malinovým ganache, originálny recept

Makrónky s malinovým ganache sú jedným z najexkluzívnejších a najlahodnejších druhov francúzskych makrónok. Tento dezert je známy svojím rafinovaným vzhľadom, jemnou textúrou a jedinečnou kombináciou chutí.

Makrónky sú drobné cukrovinky vyrobené z mandľovej múky, cukru a bielkov, ktoré sa pečú do krehkého povrchu a mäkkého, lepkavého vnútra. Mali by mať hladký povrch a charakteristický „límec“, ktorý sa vytvorí pri pečení.

Malinové ganache je luxusný náplň, ktorý sa vytvára miešaním smotany, čokolády a čerstvých malín. Maliny dodávajú ganache jasnú, kyslastú chuť, ktorá dokonale kontrastuje so sladkosťou makróniek.

Príprava týchto makróniek je považovaná za remeselnú zručnosť, pretože vyžaduje presnosť a trpezlivosť. Ale s trochou praxe a správnymi nástrojmi, môžete vytvoriť krásne a chutné makrónky s malinovým ganache, ktoré budú potešením pre všetky zmysly.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na malinové makrónky

Makrónky

Malinová ganache

Postup prípravy malinových makróniek

Miešanie

Do misy preosejeme mleté mandle s práškovým cukrom. V druhej mise vyšľaháme polovicu (55g) bielkov na sneh a pridáme trošku červenej farby, aby pripomínala farbu malín. Zvyšné bielky pridáme k mandľovému cukru a vymiešame na hustú pastu.

Varenie

Do hrnca dáme vodu a kryštálový cukor. Varíme, kým nedosiahne 118 °C. K snehu pomaly prilievame horúci sirup a šľaháme, až kým nedosiahnu teplotu 50°C. Potom k snehu pridáme mandľovú pastu a jemne premiešame špachtľou, kým nebude mať zmes hladká.

Pečenie

Cesto prenesieme do zdobiaceho vrecka a vytlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie (prípadne podložkou na makrónky) kruhy s priemerom 3,5 cm. Jemne pobúchame, aby sa odstránili bublinky a necháme odstáť asi 30 minút. Pečieme v rúre predhriatej na 150 °C asi 14 minút.

Príprava ganache

Medzitým si nad parou roztopíme bielu čokoládu. V malom hrnčeku si zmiešame malinovú marmeládu so smotanou a zahrejeme. Potom ju prilejeme k roztopenej čokoláde a poriadne premiešame. Pripravený krém necháme vychladnúť, kým nezhustne.

Plnenie makróniek

Keď sú makrónky upečené a vychladnuté, nanesieme na polovicu z nich malinovú ganache a pritlačíme druhou polovicou, aby sa spojili. Necháme odležať v chladničke aspoň 24 hodín aby sa chute prepojili a podávame.

Vianoce prichádzajú!

Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.

REKLAMA

Najlepšie kuchynské pomôcky

Videorecept na malinové makrónky

Najčastejšie otázky o malinových makrónkach

Čo sú Makrónky s malinovým ganache?

Makrónky s malinovým ganache sú drobné francúzske pečivo, ktoré sa skladá z dvoch makróniiek spojených vrstvou malinového ganache.

Aká je textúra makróniek?

Makrónky by mali mať na povrchu jemnú, krehkú kôrku a vnútri by mali byť mäkké a lepkavé.

Aká je chuť malinového ganache?

Malinové ganache je bohaté, kremové a má jemnú chuť čokolády s nádychom čerstvých malín.

Je ťažké urobiť makrónky s malinovým ganache?

Príprava makróniek môže byť náročná, pretože vyžaduje presnosť a trpezlivosť. Ale s trochou praxe a správnymi technikami prípravu určite zvládnete.

Môžem použiť mrazené maliny na prípravu ganache?

Áno, môžete použiť mrazené maliny na prípravu ganache, ale je dôležité, aby ste ich predtým rozmrazili a odstránili nadbytočnú vodu.

Ako dlho vydržia makrónky s malinovým ganache?

Makrónky s malinovým ganache by sa mali konzumovať do 2-3 dní od prípravy. Môžu byť skladované v chladničke, ale mali by sa podávať pri izbovej teplote.

Ako skladovať makrónky s malinovým ganache?

Makrónky by mali byť skladované v uzavretej nádobe v chladničke. Pred podávaním ich nechajte zohriať na izbovú teplotu, aby ganache mohlo dosiahnuť optimálnu konzistenciu a chuť.

Ako môžem meniť farbu makróniek?

Farbu a chuť makróniek môžete meniť pridaním rôznych potravinárskych farbív a extraktov do cesta. Skúste pridať vanilkový extrakt pre jemnú chuť alebo použiť ružové potravinárske farbivo pre krásnu ružovú farbu.

Aké ďalšie náplne môžem použiť pre makrónky?

Pre makrónky môžete použiť rôzne náplne, ako sú čokoládové ganache, maslový krém, džem alebo dokonca citrónový krém. Možnosti sú nekonečné!

REKLAMA
35x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

1 názor na “Makrónky s malinovým ganache, originálny recept na malinové makrónky”

  1. Pingback: Jednoduché pravé makrónky, originálny recept 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *