Tento malinový cheesecake z bielej čokolády je výborný a podobný tomu, ktorý by ste dostali v dobrej reštaurácii. Skvelý dezert na špeciálne príležitosti.
Ingrediencie
Korpus
- 1 hrnček rozdrvených čokoládových sušienok
- ¼ hrnčeka masla
- 2 PL cukru
Poleva
- 280 g mrazených malín
- ½ hrnčeka vody
- 2 PL cukru
- 2 ČL kukuričného škrobu
Náplň
- 2 hrnčeky lupienkov bielej čokolády
- ½ hrnčeka smotany na šľahanie
- 250 g syra philadelphia
- ½ hrnčeka cukru
- 3 vajcia
- 1 ČL vanilkového extraktu
Postup
- Rozdrvené sušienky zmiešame s maslom a cukrom do sypkej zmesi. Túto zmes vtlačíme na dno formy na pečenie.
- Predhrejeme si rúru na 165 °C. Do hrnca si dáme mrazené maliny, vodu, cukor a kukuričný škrob. Privedieme do varu a pomaly varíme, kým omáčka nezhustne cca 5 minút. Odstavíme z tepla a precedíme cez jemné sitko. Odložíme bokom
- V druhom hrnci si nad parou roztopíme kúsky bielej čokolády so smotanou a občas premiešame.
- Do väčšej misy si dáme syr a cukor a poriadne premiešame do hladka. Po jednom zašľahávame vajcia. Pridáme vanilkový extrakt a roztopenú bielu čokoládu. Poriadne premiešame a polovicu cesta nalejeme na sušienkový korpus. Na vrch nalejeme 3 PL malinovej omáčky a pokračujeme zvyšným cestom. Na vrch nalejeme 3PL malinovej omáčky a špičkou noža spravíme mramorový efekt.
- Pečieme kým nestuhne, cca 50 minút. Chladíme pri izbovej teplote aspoň 2 hodiny. Potom prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na noc v chlade.
- Podávame preliate zvyšnou malinovou omáčkou.