Preskočiť na obsah

Malinový cheesecake s bielou čokoládou

    Malinový cheesecake s bielou čokoládou - originálny recept

    Tento malinový cheesecake z bielej čokolády je výborný a podobný tomu, ktorý by ste dostali v dobrej reštaurácii. Skvelý dezert na špeciálne príležitosti.

    Ingrediencie

    Korpus 

    • 1 hrnček rozdrvených čokoládových sušienok 
    • ¼ hrnčeka masla 
    • 2 PL cukru 

    Poleva 

    • 280 g mrazených malín 
    • ½ hrnčeka vody 
    • 2 PL cukru 
    • 2 ČL kukuričného škrobu 

    Náplň 

    • 2 hrnčeky lupienkov bielej čokolády 
    • ½ hrnčeka smotany na šľahanie 
    • 250 g syra philadelphia 
    • ½ hrnčeka cukru 
    • 3 vajcia 
    • 1 ČL vanilkového extraktu 

    Postup

    1. Rozdrvené sušienky zmiešame s maslom a cukrom do sypkej zmesi. Túto zmes vtlačíme na dno formy na pečenie. 
    2. Predhrejeme si rúru na 165 °C. Do hrnca si dáme mrazené maliny, vodu, cukor a kukuričný škrob. Privedieme do varu a pomaly varíme, kým omáčka nezhustne cca 5 minút. Odstavíme z tepla a precedíme cez jemné sitko. Odložíme bokom  
    3. V druhom hrnci si nad parou roztopíme kúsky bielej čokolády so smotanou a občas premiešame. 
    4. Do väčšej misy si dáme syr a cukor a poriadne premiešame do hladka. Po jednom zašľahávame vajcia. Pridáme vanilkový extrakt a roztopenú bielu čokoládu. Poriadne premiešame a polovicu cesta nalejeme na sušienkový korpus. Na vrch nalejeme 3 PL malinovej omáčky a pokračujeme zvyšným cestom. Na vrch nalejeme 3PL malinovej omáčky a špičkou noža spravíme mramorový efekt.  
    5. Pečieme kým nestuhne, cca 50 minút. Chladíme pri izbovej teplote aspoň 2 hodiny. Potom prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na noc v chlade. 
    6. Podávame preliate zvyšnou malinovou omáčkou. 
    Ďalšie inšpirácie