Malinový chlebík je lahodným a farebným doplnkom k akejkoľvek sladkej chvíli. Táto vynikajúca pečená dobrota, ktorá sa vyznačuje svojou jemnou chutí a bohatstvom malín, je ideálna na raňajky, dezert alebo ako sladká poobedná maškrta.
Nádherná červená farba malín dodáva chlebíku atraktívny vzhľad, zatiaľ čo jeho vláčna textúra je perfektne komplementovaná kyslastými tónmi malín.
Malinový chlebík môžete upiecť s čerstvými alebo mrazenými malinami, takže ho môžete vychutnať kedykoľvek počas roka. Navyše, tento chlebík je často obľúbený aj u detí, čo ho robí výbornou voľbou pre rodinné oslavy alebo akékoľvek iné príležitosti.
Jeho príprava je relatívne jednoduchá, podobná ako u iných receptov na ovocné chlebíky. Maliny sa jednoducho pridajú do cesta a potom sa všetko vyleje do formy na chlebík a pečie. Hotový chlebík môžete posypať práškovým cukrom alebo ho môžete pokryť ľahkým tvarohovým alebo syrovým krémom.
Malinový chlebík je tiež skvelý spôsob, ako využiť sezónne maliny, a vďaka jeho krásnej farbe a lahodnej chuti je to vynikajúci doplnok k akejkoľvek kávovej prestávke.
[sc name=“reklama_1″ ][/sc]Ingrediencie na malinový chlebík
- 120 ml oleja
- 240 ml cmaru
- 200 g kryštálového cukru
- 1 vajce
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 1 ČL prášku do pečiva
- Štipka soli
- 240 g hladkej múky
- 300 g čerstvých malín
Postup prípravy malinového chlebíka
Príprava rúry
Rúru si predhrejeme na 180 °C a formu na chlieb vymažeme olejom a vystelieme papierom na pečenie, aby sa dal ľahko vyklopiť.
Šľahanie
V mise si vyšľaháme olej, cmar, cukor a vanilku do hladka. Potom zašľaháme vajce.
Miešanie
Do druhej misy preosejeme múku a primiešame soľ a prášok do pečiva. Postupne primiešame suché ingrediencie k mokrým a šľaháme, kým sa zmes nespojí. Nakoniec jemne primiešame maliny.
Pečenie
Cesto jemne nalejeme do pripravenej formy a pečieme do zlatista 55 – 60 minút alebo kým špajdľa zapichnutá doprostred nebude čistá.
Podávanie
Po dopečení necháme 15 minút chladnúť vo forme a potom chlieb vyklopíme. Pred podávaním necháme vychladnúť na mriežke.