Reklama
Dezerty

Mandľové vianočné pečivo – zdravý recept

Reklama

Mandľové mesiačikové sušienky sú perfektným sústom na čajový večierok alebo ku poobednej kávičke. Tiež by nemali chýbať na žiadnom sviatočnom stole.

Ingrediencie

  • 230 g masla izbovej teploty
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 ČL mandľového extraktu
  • 360 g hladkej múky
  • 115 g mandľovej múky alebo mletých mandlí
  • práškový cukor na posypanie

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C. V miske si vyšľaháme maslo s cukrom asi 3 minúty, potom zašľaháme vanilkový a mandľový extrakt. Pridáme múku a mandľovú múku a poriadne premiešame.
  2. Reklama
  3. Z cesta si odoberieme asi 1 PL a vytvarujeme ho do tvaru mesiaca alebo rožku, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto spracujeme všetko cesto.
  4. Pečieme 15 – 20  minút, kým nebudú rožky zlatisté. Po dopečení ich posypeme alebo obalíme v práškovom cukre a necháme vychladnúť.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023