Úžasné marlenka guličky sú skvelou pochúťkou pre každého milovníka sladkostí. Vychutnajte si jemnú chuť karamelového salka v kombinácií s medovými plátmi a naplno sa ponorte do vianočnej nálady, ktorú vám dokáže priniesť práve tento chutný koláčik.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na marlenka guličky
- 240 g medové pláty
- ½ karamelového salka
- 1 PL med
- 80 g zmäknutého masla
- 120 g mleté vlašské orechy
Postup prípravy marlenka guličiek
- Medové pláty si rozmixujeme na jemno a zmiešame ich s mletými vlašskými orechami. Asi 2 PL si odložíme do mištičky na obaľovanie guliek. K sypkej zmesi pridáme salko, zmäknuté maslo a med. Vypracujeme lepivé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
- Zo stuhnutého cesta tvarujeme malé guličky, ktoré obaľujeme vo vopred odloženej sypkej zmesi a umiestňujeme ich do papierových košíčkov. Hotové guličky dáme ešte stuhnúť do chladu.