Preskočiť na obsah

Maslo s medvedím cesnakom, výborný recept

Maslo s medvedím cesnakom - výborný recept

Maslo s medvedím cesnakom je jednoduchá a chutná pochúťka, ktorá vám dodá chuť a vôňu medvedieho cesnaku. Ide o zmes zmäknutého masla, medvedieho cesnaku a ďalších ingrediencií, ktoré sa používajú v rôznych variáciách tohto receptu.

Pripraviť maslo s medvedím cesnakom je veľmi jednoduché. Najskôr si pripravíme zmäknuté maslo a nasekáme do neho medvedí cesnak. Potom pridáme zvyšok ingrediencií, ako je napríklad citrónová šťava, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešame a dáme do chladničky, aby sa maslo stuhlo.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na maslo s medvedím cesnakom

  • 250 g masla 
  • 100 g medvedieho cesnaku 
  • soľ  
  • mleté čierne korenie 
  • 1-2 PL citrónovej šťavy 

Postup prípravy masla s medvedím cesnakom

  1. Maslo necháme niekoľko hodín pri izbovej teplote, aby sa dalo ľahko miešať.  
  2. Listy medvedieho cesnaku poriadne umyjeme, osušíme a nasekáme na jemnučko.  
  3. Maslo vložíme do misy a pomocou mixéra chvíľku šľaháme. Potom pridáme listy medvedieho cesnaku, soľ, korenie a citrónovú šťavu podľa chuti.  
  4. Takto pripravené maslo uchovávame v chlade a môžeme ho použiť ako nátierku na chlieb, do omáčok, na ochutenie mäsa a podobne.  

Vianoce prichádzajú!

Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.

REKLAMA

Najlepšie kuchynské pomôcky

Najčastejšie otázky o masle s medvedím cesnakom

Čo je to maslo s medvedím cesnakom?

Maslo s medvedím cesnakom je maslo ochutené medvedím cesnakom, ktoré sa používa ako prísada alebo doplnok k jedlám. Medvedí cesnak má silnú, aromatickú chuť a vôňu cesnaku a raste na jar v lesoch a lúkach.

Ako sa robí maslo s medvedím cesnakom?

Na prípravu masla s medvedím cesnakom budete potrebovať čerstvé alebo sušené medvedie cesnakové listy a kvalitné maslo. Listy nakrájajte na drobné kúsky a dajte ich do mixéra. Pridajte maslo a miešajte, kým sa všetky ingrediencie dobre nezmiešajú. Môžete pridať aj ďalšie ingrediencie podľa chuti, ako napríklad citrónovú šťavu, soľ alebo korenie.

Ako sa používa maslo s medvedím cesnakom?

Maslo s medvedím cesnakom sa používa ako bežné maslo na chlieb, ale môže sa tiež použiť ako prísada do rôznych jedál, napríklad na grilované mäso, pečené zemiaky, cestoviny, ryby alebo zeleninové jedlá. Táto prísada dodáva jedlu jedinečnú chuť a arómu.

Ako sa skladuje maslo s medvedím cesnakom?

Maslo s medvedím cesnakom by sa malo skladovať v chladničke v uzavretej nádobe. Ak ho necháte na izbovej teplote, môže sa rýchlo skaziť. Maslo by sa malo skonzumovať do niekoľkých dní po jeho príprave.

Aký je rozdiel medzi maslom s medvedím cesnakom a cesnakovým maslom?

Maslo s medvedím cesnakom je vyrobené s medvedím cesnakom, zatiaľ čo cesnakové maslo je vyrobené s cesnakom. Medvedí cesnak má podobnú chuť a arómu ako cesnak, ale s jemnejšou príchuťou.

REKLAMA
20x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

1 názor na “Maslo s medvedím cesnakom, výborný recept”

  1. Pingback: Varenie s deťmi, ako z kuchyne urobiť zábavné prázdninové ihrisko 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *