...

Ak hľadáte super jednoduchý recept na špagety s mäsovými guľkami, ste na správnom mieste. Toto jedlo je ideálne na rýchly obed alebo večeru.

Ingrediencie

  • 1 bal. špagiet 
  • 450 g mletého hovädzieho mäsa 
  • 35 g strúhanky 
  • 25 g strúhaného parmezánu 
  • 1 veľké vajce 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 2 PL olivový olej 
  • 1 cibuľa 
  • 1 väčšia plechovka drvených paradajok 
  • 1 bobkový list 
  • Soľ 
  • ½ ČL mletej červenej papriky 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • Nasekaná petržlenová vňať 

Postup prípravy

  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme cestoviny, kým nebudú al dente. Scedíme a odložíme bokom. 
  2. Do väčšej misy si dáme mleté mäso, strúhanku, petržlenovú vňať, parmezán, vajce, cesnak, soľ a mletú červenú papriku. Zmes poriadne zamiešame a vytvarujeme cca 16 guličiek.  
  3. Do veľkej panvice si dáme rozohriať olej a postupne restujeme guličky zo všetkých strán asi 10 minút. Guľky vyberieme na tanier a do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme do sklovita cca 5 minút. Pridáme drvené paradajky a bobkový list. Dochutíme soľou a korením a privedieme do varu. Mäsové guľky vrátime do hrnca, prikryjeme a dusíme, kým omáčka nezhustne, 8 až 10 minút. 
  4. Špagety podávame s omáčkou, mäsovými guľkami a posypané parmezánom.