Ak hľadáte super jednoduchý recept na špagety s mäsovými guľkami, ste na správnom mieste. Toto jedlo je ideálne na rýchly obed alebo večeru.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na mäsové guľky v paradajkovej omáčke
- 1 bal. špagiet
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- 35 g strúhanky
- 25 g strúhaného parmezánu
- 1 veľké vajce
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivový olej
- 1 cibuľa
- 1 väčšia plechovka drvených paradajok
- 1 bobkový list
- Soľ
- ½ ČL mletej červenej papriky
- mleté čierne korenie
- Nasekaná petržlenová vňať
Postup prípravy mäsových guliek v paradajkovej omáčke
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme cestoviny, kým nebudú al dente. Scedíme a odložíme bokom.
- Do väčšej misy si dáme mleté mäso, strúhanku, petržlenovú vňať, parmezán, vajce, cesnak, soľ a mletú červenú papriku. Zmes poriadne zamiešame a vytvarujeme cca 16 guličiek.
- Do veľkej panvice si dáme rozohriať olej a postupne restujeme guličky zo všetkých strán asi 10 minút. Guľky vyberieme na tanier a do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme do sklovita cca 5 minút. Pridáme drvené paradajky a bobkový list. Dochutíme soľou a korením a privedieme do varu. Mäsové guľky vrátime do hrnca, prikryjeme a dusíme, kým omáčka nezhustne, 8 až 10 minút.
- Špagety podávame s omáčkou, mäsovými guľkami a posypané parmezánom.
Pingback: Recepty na špagety s omáčkou, jednoduché špagety 2023 | Svetové recepty