Preskočiť na obsah

Mäkké medové pagáčiky, jednoduchý recept

Mäkké medové pagáčiky - jednoduchý recept

Vyskúšajte tento originálny a jednoduchý recept na výborné medové pagáčiky, ktoré budú určite chutiť každej návšteve, ktorej ich ponúknete.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na mäkké medové pagáčiky

  • 500 g hladkej múky ( alebo 250 g hladkej a 250 g ražnej múky) 
  • 200 g práškového cukru  
  • 125 g medu  
  • 125 g zmäknutého masla  
  • 3 vajcia  
  • Šťava a kôra z 1 citróna  
  • 1 ČL sóda bikarbóna 
  • 2-3 ČL medovníkového korenia  
  • 1 vajce na potretie a oriešky na zdobenie 

Postup prípravy mäkkých medových pagáčikov

  1. V mise si vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme maslo, med a citrónovú šťavu. V druhej mise si zmiešame múku, sódu bikarbónu, perníkové korenie a citrónovú kôru. Sypkú zmes postupne prisypávame do mokrej zmesi a postupne miesime. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky, ideálne na noc.  
  2. Z cesta si ušúľame asi 8 valčekov a každý z nich rozdelíme na rovnako veľké dieliky, z ktorých urobíme guličky. Ak je cesto lepivé, pracujeme na pomúčenej doske. Vrch guľky zľahka zatlačíme, aby sme na nich vytvorili malú jamku.  
  3. Rúru si predhrejeme na 200 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie. Guľôčky ukladáme na plechy, potrieme ich rozšľahaným vajcom a do jamky umiestnime oriešok (podľa chuti – nemusí byť). 
  4. Pečieme asi 12 minút a necháme úplne vychladnúť na mriežke.  
REKLAMA
22x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *