Quesadillas sú typickým pokrmom mexickej kuchyne. Základom je pšeničná alebo kukuričná tortilla. Ďalšie ingrediencie sa môžu líšiť v závislosti od oblasti. Quesadilla sa dá pripraviť na mnoho spôsobov a chutí. Postupom času sa toto obľúbené mexické jedlo rozšírilo do celého sveta a stalo sa veľmi obľúbeným aj na Slovensku.

Ingrediencie

  • 1 čajová lyžička olivového oleja
  • 2x paprika rôznych farieb (červená, zelená, žltá)
  • 1/2 červenej cibule
  • Mleté čierne korenie
  • 0,5 kilogramov vykostených kuracích pŕs
  • 4x tortilla
  • Sterilizovaná kukurica (v plechovke)

Postup prípravy

  1. Papriky a cibuľu nakrájame na pásiky prípadne na menšie kocky a opekáme na olivovom oleji.
  2. Pridáme kuracie prsia nakrájané na menšie kocky, ochutíme soľou a korením a opečieme do mäkka.  
  3. Na druhú panvicu dáme opiecť tortillu a jemne ju opekáme z oboch strán.
  4. Na polovicu tortilly dáme opečené papriky, cibuľu a kuracie prsia, pridáme kukuricu a strúhaný syr.
  5. Tortillu preložíme na polovicu a opečieme z oboch strán, kým sa syr úplne nerozpustí.  
  6. Môžeme servírovať prekrojenú na polovicu v tvare trojuholníkov.