Quesadillas sú typickým pokrmom mexickej kuchyne. Základom je pšeničná alebo kukuričná tortilla. Ďalšie ingrediencie sa môžu líšiť v závislosti od oblasti. Quesadilla sa dá pripraviť na mnoho spôsobov a chutí. Postupom času sa toto obľúbené mexické jedlo rozšírilo do celého sveta a stalo sa veľmi obľúbeným aj na Slovensku.
Ingrediencie
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 2x paprika rôznych farieb (červená, zelená, žltá)
- 1/2 červenej cibule
- Mleté čierne korenie
- 0,5 kilogramov vykostených kuracích pŕs
- 4x tortilla
- Sterilizovaná kukurica (v plechovke)
Postup prípravy
- Papriky a cibuľu nakrájame na pásiky prípadne na menšie kocky a opekáme na olivovom oleji.
- Pridáme kuracie prsia nakrájané na menšie kocky, ochutíme soľou a korením a opečieme do mäkka.
- Na druhú panvicu dáme opiecť tortillu a jemne ju opekáme z oboch strán.
- Na polovicu tortilly dáme opečené papriky, cibuľu a kuracie prsia, pridáme kukuricu a strúhaný syr.
- Tortillu preložíme na polovicu a opečieme z oboch strán, kým sa syr úplne nerozpustí.
- Môžeme servírovať prekrojenú na polovicu v tvare trojuholníkov.