15x hodnotené

Quesadillas sú typickým pokrmom mexickej kuchyne. Základom je pšeničná alebo kukuričná tortilla. Ďalšie ingrediencie sa môžu líšiť v závislosti od oblasti. Quesadilla sa dá pripraviť na mnoho spôsobov a chutí. Postupom času sa toto obľúbené mexické jedlo rozšírilo do celého sveta a stalo sa veľmi obľúbeným aj na Slovensku.

Skúste tiež:  Pravé talianske hubové rizoto - originálny recept

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Papriky a cibuľu nakrájame na pásiky prípadne na menšie kocky a opekáme na olivovom oleji.
  2. Pridáme kuracie prsia nakrájané na menšie kocky, ochutíme soľou a korením a opečieme do mäkka.  
  3. Na druhú panvicu dáme opiecť tortillu a jemne ju opekáme z oboch strán.
  4. Na polovicu tortilly dáme opečené papriky, cibuľu a kuracie prsia, pridáme kukuricu a strúhaný syr.
  5. Tortillu preložíme na polovicu a opečieme z oboch strán, kým sa syr úplne nerozpustí.  
  6. Môžeme servírovať prekrojenú na polovicu v tvare trojuholníkov.
Skúste tiež:  Steak And Kidney Pie - recept na obľúbený anglický slaný koláč s hovädzím mäsom

Odporúčané pomôcky

Skúste tiež:  Pravé bolonské špagety s mletým mäsom - TOP recept