Preskočiť na obsah

Zdravá mrkvová pomazánka s vajíčkom, najlepší recept

Zdravá mrkvová pomazánka s vajíčkom - najlepší recept

Nátierka s vajcom, mrkvou a syrom lučina je naozaj lahodná. Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept, ktorým osviežite každé raňajky.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na mrkvovú pomazánku

  • 2 menšie mrkvy 
  • 80 g masla  
  • 1 vajce 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • Soľ 
  • Mleté čierne korenie 
  • Pažítka 
  • Podľa chuti Lučina 

Postup prípravy mrkvovej pomazánky

  1. Vajíčko si uvaríme natvrdo ( cca 10 minút), necháme vychladnúť a ošúpeme. 
  2. Do misky si najemno nastrúhame mrkvu a vajíčko. Pridáme zmäknuté maslo a podľa chuti lučinu. Poriadne premiešame.  
  3. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme prelisovaný cesnak.  
  4. Podávame s čerstvým pečivom a nasekanou pažítkou navrchu. 
REKLAMA
17x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *