Mughlai Chicken je severoindický recept na výborné kura s krémovou tmavohnedou cibuľovou omáčkou, ktorá vás prinúti oblizovať tanier.
Ingrediencie
- 4 struky kardamónu
- 10 strúčikov cesnaku
- 6 celých klinčekov
- 4 a 1/2 ČL čerstvého zázvoru
- 1 PL neblanšírovaných mandlí
- 1 PL solené kešu oriešky
- 1 ČL mletej škorice
- 6 malých červených cibúľ
- 4 papričky jalapeňos
- 1/4 šálky repkového oleja
- 3 lyžice vody
- 650 g vykostené kuracie prsia bez kože
- 1 šálka kokosového mlieka
- 1 šálka bieleho jogurtu
- 1 lyžička mletej kurkumy
- Čerstvé lístky koriandra
- Horúca varená ryža basmati
Postup
- Z kardamónových strukov odstránime semená a vložíme do mixéra. Pridáme cesnak, klinčeky, zázvor, mandle, kešu a škoricu. Rozmixujeme a odložíme bokom.
- Vo veľkej panvici orestujeme na oleji cibuľu a jalapeňos do mäkka. Vmiešame vodu a cesnakovú zmes. Pridáme kuracie mäso, mlieko, jogurt a kurkumu. Privedieme do varu, znížime teplotu a dusíme bez pokrievky, kým kuracia šťava nevytečie ( cca 8-10 minút).
- Posypeme koriandrom. Ak chcete, podávajte s ryžou.